Eczacı vekiller de geçim sıkıntısında
Eczanelerini mesul müdürlere teslim edip Ankara'nın yolunu tutan Meclis'teki eczacı milletvekilleri dert yandı: Ailelerimizi de yanımızda getirdik, masrafımız çok. Milletvekili maaşıyla ay sonu gelmiyor.
14 Mart Tıp Bayramı'nda sadece doktorlar değil eczacılar da dertli. Türkiye genelinde 23 bin eczane bulunuyor. Geri ödeme sistemindeki aksaklıklar nedeniyle paralarını zamanında alamayan eczacılar sıkıntılarını milletvekillerine duyurmak için her yolu deniyor. Mecliste 10 eczacı milletvekili olmasına karşılık sorunlarının bir türlü halledilemediğini belirten Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Çolak, bu yılın ilk 2 ayında 4 eczacının intihar ettiğini söyledi. Bu tablo karşısında görüşlerini almak için konuştuğumuz milletvekilleri ise eczacılardan daha dertli çıktı. Bugün Mecliste 10 eczacı milletvekili var ve içlerinden ikisi kısa bir dönem eczacılık yaptıktan sonra farklı alanlarda ticaretle uğraşmayı sürdürüyor. Diğer eczacı milletvekilleri ise en fazla 30, en az 10 yıldır göz bebekleri olan eczaneleri, en yakın akrabalarına teslim edip Ankara'nın yolunu tutmuş. Bazı eczacı vekillerin görüşleri ise şöyle:
'İKİ DAİREMİ SATTIM'
* Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan: Gelecek dönem seçilemezsem yeniden eczanemin başına döneceğim. Şu an da milletvekili maaşı ile hiçbir şeye yetişemiyorum. Bu dönemde eczaneyi kapatmam intihar olur. 4 çocuğumun geleceğini de düşünmeliyim.
* Mardin Milletvekili Nihat Eri: Hâlâ bu meslekten ekmek yiyorum. Eczanem 30 yıllık milletvekilliğim ise daha çok yeni. Milletvekili maaşı geçinmeye yetmiyor. Geçimimi eczanenin geliriyle sağlıyorum. Bir de 3 çocuk sahibi olunca masraf yüksek oluyor.
* Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş: Benim 3 kızım var. Londra'da eğitimlerini sürdürdükleri için geçen yıl 2 dairemi sattım. Bir de eczanemi kaptırsam geçinemem. Ben de sıkıntılıyım.
SEVDİCAN GÜNEŞ-SABAH