ECZACI OLMAYAN SERMAYE SAHİPLERİNİN ECZANE AÇABİLMELERİNE PROTESTO !!!
Değerli Meslektaşlarımız;

 

Diyarbakır Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül TBMM’ye 24.5.2006 tarihli bir kanun teklifi sunmuştur. Teklif ve gerekçesi ekte sunulmuştur.

Teklif, 6197 sayılı yasada değişiklik yapılarak eczacı olmayan sermaye sahiplerinin eczane açabilmeleri ve açtıkları eczanede işçi olarak eczacı çalıştırmaları amacına yöneliktir.

Sağlık Hizmetini tamamen ticaret haline getirmeyi amaçlayan bu teklif Anayasaya ve yasalarımıza tamamen aykırı bir içeriktedir.

Teklif, yıllardır mücadele verilen, türlü yolsuzlukların alıp yürüdüğü ve insan sağlığının hiçe sayıldığı muvazaa eczanelerin hayat bulmasını ve yasal hale gelmesini sağlamak için kaleme alınmıştır.

İnsan sağlığını ön planda tutan ve ilacı bir ticari meta olarak görmeyen eczacıların bu teklife şiddetle karşı çıkmaları ve her türlü protesto yollarına vakit geçirmeden başlamaları vazgeçilmez bir görevdir.

Hiç kimse eczacılık mesleğinin etik ve deontolojik kurallarını hiçe sayarak eczaneleri birer ticarethaneye dönüştürmeyi başaramayacaktır.

Bu teklife karşı başta Odamız olmak üzere tüm eczacı odaları ile siz meslektaşlarımız bir bütün olarak mücadele edeceğiz.

Öncelikle tüm eczacılarımızı, aşağıdaki protesto metnini TBMM başkanlığına fakslamaya çağırıyoruz.

Protesto faks metni için tıklayınız...


Faks Numarası : 0312 420 51 65 - 0312 420 69 79

Teklif ve gerekçeler için tıklayınız...

 

İstanbul Eczacı Odası
Yönetim Kurulu



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat