ECZACI  KAMUOYUNA                                        22.06.2006

 

 

 

Uzun süredir, yerlisiyle yabancısıyla, sermaye guruplarının ülkemizde zincir şirket eczaneler açabilmek için ne denli istekli olduklarını biliyoruz. Bu yönde hazırlıklar olduğu da bilinen bir gerçeklik.

 

Eczacının olası sert tepkisinden çekinildiği için şimdiye dek çok su yüzüne çıkmamış bu talep artık daha somut bir hale geldi.

 

Bu istek, son olarak AKP Diyarbakır milletvekili Aziz Akgül tarafından hazırlanıp TBMM Başkanlığına sunulan bir yasa değişikliği teklifi ile vücut buldu.

 

Yazık ki, bu gelişme karşısında, meslek örgütlerimizin dağınıklığı yüzünden derli, toplu birleşik halde sert bir tepki verilemedi.

 

Bazı Bölge Eczacı Odalarımızın hızla refleks vererek, kendi başlarına başlattığı, ilgililere tepki içeren faks etkinliklerini olumlu, gerekli ama yeterli görmek mümkün değildir.

 

Bölge Eczacı Odalarının ve eczacıların tepkilerine önderlik etmesi gereken üst örgütümüz TEB ise günler sonra, “isteyen meslektaşlarımızı” tepki göstermeye çağırdı.

 

TEB’ in resmi web sitesinden yaptığı, “ Biz ilgililerle görüştük, gündeme bile alınmayacak” anlamında ki açıklamayla, adeta durumu geçiştirmeye çalışması, anlaşılır değildir.

 

 Kararlı bir biçimde, kendi örgütüne dönüp:”-Ayağa kalkın!” demesi gereken TEB, bunu yapmıyor.

 

TBMM de ki bazı milletvekillerinin “sözlü” garantisi bizim için bir anlam taşımıyor.

 

Ayrıca devlet, birilerine ayak üstü söz vererek değil, yazıyla konuşur.

 

Bizim için garanti, örgütümüzün uyanık, diri ve ayakta olmasıdır.

 

Kendi örgütsel ve mesleki gücümüzden başka hiçbir şeye güvenmiyoruz.

 

Bu son durum değerlendirmemiz sonucu ilgili herkesi bir defa daha göreve çağırıyoruz..

 

TEB Olağanüstü Genel Kurulu ivedilikle toplanmalı.

 

TEB Genel Kurulu tek bir yumruk halinde, gerekirse, “İlaç ve sağlık hizmeti üretmekten gelen gücümüzü hiç çekinmeden, kararlılıkla kullanacağımızı, süresiz olarak bu hizmeti durduracağımızı” kamuoyuna ilan etmelidir.

 

Meslektaşlarımızın bilgisine ve değerlendirmesine sunuyoruz

 

Saygılarımızla.

 

ECZACININ SESİ



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat