Devlet parasıyla parti propagandası

Devlet parasıyla parti propagandası
CD'ler yerel televizyonlara da gitti.

BETÜL KOTAN

ANKARA - Erken seçim kararının ardından ilk seçim icraatını Sağlık Bakanlığı yaptı. Bakanlık, AKP iktidarı dönemindeki icraatların anlatıldığı 100 bin CD'yi illere göndermek üzere hazırladı. Bakanlık bütçesiyle hazırlandıktan sonra hastane, yerel radyo ve TV'lerde halka izlettirilecek filmde, 'tren katar değiştirecek' sözleriyle seçime işaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Sağlık hizmeti kesintisiz sürmesi gerektiğinden bir istasyonda durup değişiklik yapamazsınız" sözleri yer aldı.
Bakanlık bütçesiyle hazırlanan film, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mesajıyla başlıyor. "Dört Yıl Önce Böyle Değildi, Dört Yıl Sonra Daha İyi Olacak" sloganlı film, sağlık kuruluşları, televizyonlar, internet siteleri ve parti teşkilatlarına gönderilecek.
Erdoğan filmde, özellikle sigortalılara hak ettiklerini sunmaya çalıştıklarını söylüyor ve "Muradımız herkese, herhangi bir ayrım yapılmaksızın hizmet verilmesi. Bunun için gerekli zihniyet değişimini gerçekleştirdik" diyor.
Akdağ ise hükümet olarak aldıkları sağlıktaki dört yıllık icraatını tren yolculuğuna benzetiyor. "Tren yoluna devam ederken, katar değiştirecek, yolcu alıp indireceksiniz, her şeyi yolda yapacaksınız. Sağlık hizmeti kesintisiz sürmesi gerektiğinden bir istasyonda durup değişiklik yapamazsınız."
Yaklaşık yarım saatlik filmde, SSK hastanelerinin devralınmasıyla birlikte milyonlarca insana kuyruktan kurtulma olanağı tanındığı vurgulanıyor. Filmde 'olumsuz senaryolara karşın son dört yılda bir başarı öyküsü yazıldığı' savunulup, şu rakamlar sıralanıyor:

  • AKP iktidarı altında 2006 yılına gelindiğinde dört yılda hasta muayene odası yüzde 80 arttı.
  • 2002'de 18 olan MR cihazı sayısı 2006'da 65'e çıktı.
  • İlaçta 1 milyar dolarlık tasarruf sağlandı.
  • 2002'de 481 olan ambulans sayısı, 2006'da 1175'e; 112 acil yardım istasyonu sayısı 618'den 1468'e çıktı.
  • 2002'de 14 milyon YTL olan bebek ve çocukları aşılama ödeneği, 113 milyon YTL'ye çıkarıldı.


  • Dosya

    Özgür Köşe

    Dünyada Eczacılık

    Sektörel Bakış

    Çepeçevre

    Kültür Sanat