Danıştay’da silahlı saldırı

Danıştay’da yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetti. Aralarında 2. Daire Başkanı Mustafa Birden’in de bulunduğu 4 yaralının durumu iyiye gidiyor. Saldırganın sorgusu sürüyor.

ANKARA - Türkiye, Danıştay 2. Dairesi’ne yapılan silahlı saldırı ile sarsıldı. Saat 10.30 sıralarında saldırgan Alparslan Aslan elindeki Glock marka silah ile Danıştay 2. Dairesi üyeleri toplantı halindeyken salona girerek ateş açtı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Aslan “Biz Osmanlı çocuğuyuz, bunun devamı gelecek” diye bağırdı.çııÖÖçşıÜüSaldırıda başından vurularak ağır yaralanan Danıştay 2. Dairesi üyelerinden Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetti. Karnından vurulan ve yarası ağır olan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden ise, kısa süre önce ameliyattan çıktı ve yoğun bakıma alındı. Birden’in durumunun iyi olduğu bildiriliyor.

Diğer üyelerden Ayfer Özdemir, Ayla gönenç ve Ahmet Çobanoğlu hafif yaralı. Kamuran Erbuğa ise, saldırı sırasında kendisini yere atarak, yara almadan kurtuldu.

İSTANBUL BAROSU’NA KAYITLI
Saldırgan, Danıştay’ın güvenlik görevlilerince yakalandı. Avukat olduğu öğrenilen ve İstanbul Barosu’na kayıtlı olduğu belirtilen Aslan Alpaslan’ın Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusu sürüyor.

ÖNCE KAPIYI ZORLADI
Aslan’ın, ilk ifadesinde, “Saldırıyı dün gerçekleştirecektim. Mustafa Birden’in odasını kapısını zorladım. Fakat güvenlik güçleri beni uzaklaştırdı” dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı, Uğur Mumcu cinayeti ve Umut operasyonu dahil, daha önce birçok faili meçhul davayı aydınlatmış olan savcı Hamza Keleş yürütecek.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat