ANKARA - Danıştay’a düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden hakim Mustafa Yücel Özbilgin için ilk tören ise İçişleri Bakanlığı’nda yapıldı. AK Parti milletvekilleri ve bakanlar, törene gelişleri sırasında vatandaşlar tarafından protesto edildi. Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde de, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek de, yoğun bir biçimde protesto edildi.

KOCATEPE CAMİİ’NDE TÖREN
Özbilgin için Kocatepe Camii’nde yapılan cenaze töreni boyunca protestolar sürdü. Camii’ye gelen bakanlar vatandaşların protestoları arasında geldiler. Cenaze törenine Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP lideri Deniz Baykal, ANAP lideri Erkan Mumcu, DSP Onursal Başkanı Bülent Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,milletvekilleri, yüksek yargı üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
YARGI ANITKABİR’E ÇIKTI
İçişleri Bakanlığı ve Danıştay’da düzenlenen törenler öncesinde, Ankara’da tüm yargı organlarının üyeleri cübbeleriyle Anıtkabir’e çıktı.
Aslanlı Yol’un başında saat 10.30’dan itibaren toplanan yargı mensupları, daha sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, Danıştay Başsavcısı Zafer Kantarcıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Adalet Bakanlığı Müsteşarı FahriKasırga, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin başkanları, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, 30’a yakın ilin baro başkanı, yargı mensupları, rektörler ve öğretim üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
ıÜüYaklaşık 10 bin kişinin Anıtkabir’deki yürüyüşe katıldığı belirtilirken, topluluğa hüzün ve matem havasının hakim olduğu gözlendi. Vatandaşlar alkışlarla tepkilerini gösterdi. Binlerce insan Atatürk’ün mozolesini ziyaret ederek yaşanan saldırıyı protesto etti. Kalabalık “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attı.

Özbilgin’in cenazesi Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Dünkü saldırıda yaralanan Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden ve diğer 3 üyenin hastanedeki tedavileri ise sürüyor.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat