BİRLİK PASİF VE DUYARSIZ.

ZEYNEP ŞAHİN-CUMHURİYET

ANKARA – SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi, kurumun toplu ilaç alım modelinin tasfiye edilerek serbest eczanelerden ilaç alımına gidilmesi başta olmak üzere, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yayınlanan tebliğler, imza atılan protokoller ve sık değişen bütçe uygulama talimatları sonucu ciddi mağduriyetler yaşayan eczacılar, son olarak alanlardan sesini duyurmaya çalıştı. Yaşanan sürece "sessiz" kalmayı tercih eden Mehmet DOMAÇ yönetimindeki TEB’in (Türk Eczacılar Birliği) tutumu ise ayrı bir isyana neden oldu. TEB’in duyarsız ve pasif kaldığına işaret eden 3 büyük ilin eczacı odası başkanları Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, artık sabretme noktasında olunmadığını vurguladı. Değerlendirmeler özetle şöyle:

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer KAPLAN: İktidarla tartışmak yerine sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Oysa asıl görev aidatını topladığımız, temsil ettiğiniz meslektaşlarımızın hakkını savunmaktır. Eczacı bunalmış durumda.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay SAYILKAN: TEB çok duyarsız. Bekleme şansımız, sabrımız kalmadı. Programdan en büyük yarayı biz aldık. Yasal düzenlemeyle ilacın eczaneler dışında satışının hazırlığı yapılıyor. Biz bunları konuşarak da hallederiz tavrı bizi bu hale getirdi. Sorunu en iyi biz biliyoruz ama görüş bildiremiyoruz.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Hilmi ŞENER: Bütçe Uygulama Talimatı sene başında çıkar ve çıkarken de TEB’den görüş alınır. Eğer bir yılda 10-12 defa değişiyorsa, bunun sorumluluğunu eczacı yüklenmemeli. Sağlık hizmeti veremez noktaya geldik. TEB yönetimi aşırı sabır gösterir şekilde davranıyor.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat