(8) Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi) en fazla 1 aylık doza kadar ödenir. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için tebliğde yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir.
SGK işin kolayını buldu.
Tüm sigortalılarım 28.01.2012 tarihinde ilk defa ilaç kullanmaya başladı. O zaman herkese 1 aylık doz …
Daha önce yazdığımız gibi SGK yine SUT a yazdığı kuralı Medula ya uygulayamadı. http://www.eczacininsesi.com/index.php?yon=kamu_kurum&id=144
Raporlu veya raporsuz hasta ilacı ilk defa mı kullanıyor, yoksa daha önce kullanmış mı taramasını Medula da yapmadan, herkes 28.01.2012 tarihinde ilk defa kullanacak kolaylığına kaçıp ilaç sayılarını azaltmaya başladı. Bunu da anlatmak yine biz eczacılara kaldı, hastalarla karşı karşıya kalan yine biz olacağız.
Yine 90 tb ,56 tb gibi bir aylık sınırı geçen ilaçları da sistem ödüyor. Yarın "6.1.1.Ç maddesine göre ilk defa reçete edilen ilaçlar 1 aylık doza kadar ödenir, Medula hatalı sizi SUT bağlar" gerekçesiyle kesintilerin olmayacağının garantisini kim verecek .
“52. Asetilsistein (600 mg ve altındaki farmasötik dozları içeren aynı eşdeğer gruptaki en küçük ambalaj formu hariç)
Sut daki bu değişikliğe göre aynı eşdeğer grubunda (E252C) bulunan büyük ambalajlı 150ml Asist şurup 200 mg ın raporlu ödenmesi, küçük ambalajlı 100 ml Asist şurup 200 mg ın ise raporsuz ödenmesi gerekiyor. Ne yazık ki sistem ikisini de ödüyor.
Ya yazılan farmasötik dozları açıklaması yanlış, ya da Medula yanlış. Ama bunun faturası yine eczacıya kesilmesin.
SUT değişiklikleri ya ertelensin ya da tuzaklara ve tartışmalara neden olmayacak şekilde Medulaya bire bir uygulansın.