PGED tarafından düzenlenen Geleceğin E hali Tematik Proje Çalıştayı 7 Şubat 2013 tarihinde İstanbul-Dedeman Oteli’nde gerçekleştirildi.
 
"Daha iyisi ve doğrusunu nasıl yapalım? Bunun için ortak geleceğimizi nasıl kurgulayalım?" sorularına hep birlikte yanıt bulmak amacıyla organize edilen çalıştayda; ilaç ve eczacılık sektörünün önde gelen isimleri, dernekleri ve sivil insiyatif hareketleri buluştu.
 
PGED Başkanı Ecz. Armağan ENER yaptığı açılış konuşmasında; "Biz olunca, benden daha akıllıyız, daha güçlüyüz.Bu çalıştayı, bir araya gelelim istedik ve organize ettik. Bugün burada bulunanlar daha çok “aile içi” diyebileceğimiz yapıda kurum ve kişilerden oluşturuldu. 20 Eylül Cuma günü (lütfen not edin) yapmayı planladığımız ve sektörün tüm paydaşlarını kapsayacak, büyük Arama ve Buluşma etkinliğinden önce bir anlamda hazırlıklarımızı yapmak için tasarlandı...
20 Eylül’de, 21-22-23 Mart 2014’te 2.sini ve bu defa uluslararası yapmayı istediğimiz Geleceğin E hali’nden önce, mesleğimizin geleceği adına somut adımlar atmaya başlayacağımız bir sürece start verelim istiyoruz. İşte bugün bu nedenle bir aradayız." dedi.
Ve sözlerini "Bu destanı hep birlikte elele, yazmaya var mısın? Söz mü meslektaş? Her zorluğu, alt etmeye var mısın? Söz mü meslektaş?" dizeleri ile bitirdi.
Ufuk Tarhan, "digital devrimi yaşıyoruz, gelecek nasıl gelecek?" konusu ile eczacıların teknolojiye daha fazla yaklaşmalarının önemini vurguladı.
 
Moderatörlüğünü Adile Özdağ’ın yaptığı panelde, Hakan Gençosmanoğlu, Cengiz Celayir, Kazım Dinç, Emin Olgun ve Kadir Sedat Sofugil "geleceğimizi nasıl şekillendirmeliyiz?" konusunda görüş bildirdiler.
Çalıştayda; Eczacı ve eczanelerin; 1.basamak sağlık danışmanı olması, ilaç dışı ürünlerde de tek otorite olacağı standartların oluşturulması, gelecekte nasıl olacağı, e-ticaret uygulamalarının geleceği için yapılması gerekenler, konularının işlendiği iki etaplı workshop uygulaması ve bir de elektronik anket düzenlendi.
 
 
 


Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat