İstanbul’ dan Ceza 

İstanbul Eczacı Odası Eczane Dışı Satış Kanalları ile iş birliği yapan üyelerine “7 gün meslekten men” cezası verildiğini açıkladı.

Açıklamada, “Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışma neticesinde tespit edilen eczaneler hakkında mesleki disiplin soruşturmalarının hızla devam ettiğini, soruşturması tamamlanan dosyalar hakkında Oda Haysiyet Divanı tarafından 7 gün Meslekten Men Kararı verildiğini bilgilerinize sunarız.” denildi.

İstanbul Eczacı Odası Açıklaması:

ECZANE DIŞI SATIŞ KANALLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Değerli Meslektaşlarımız,

24 Ocak 2024 tarihli duyurumuzda da belirttiğimiz üzere eczaneden hizmet algısıyla, mesleğimizin ve eczanelerimizi güvenilirliğini kullanarak var olmaya çalışan Hızlı Ecza ve benzeri mobil uygulamalar veya internet siteleri ve bu tarz uygulamalara dahil olan eczaneler hakkında soruşturma ve idari işlemler tarafımızca titizlikle sürdürülmektedir.

Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışma neticesinde tespit edilen eczaneler hakkında mesleki disiplin soruşturmalarının hızla devam ettiğini, soruşturması tamamlanan dosyalar hakkında Oda Haysiyet Divanı tarafından 7 gün Meslekten Men Kararı verildiğini bilgilerinize sunarız.

İstanbul Eczacı Odası olarak hassasiyetle üzerinde durduğumuz bu konuda çalışmalarımızın aynı kararlılıkla devam edeceğinin altını bir kez daha çizer, mesleğimizin geleceği ve itibarına yönelik her türlü tehdide aynı azimle karşı duracağımızı bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

İSTANBUL ECZACI ODASI



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat