15 MART TARİHİNDEN İTİBAREN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME
DEĞERLİ ÜYELERİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ,
Primi devlet tarafından karşılanan kişilerin (YEŞİLKARTLILAR, 65 YAŞ ÜSTÜ MUHTAÇ MAAŞI ALANLAR VE KÖY KANUNUNA GÖRE AYLIK ALAN KİŞİLERİN) özel ve resmi sağlık hizmet sunucularına başvuru ve tedavileri 15.03.2012 tarihinden itibaren aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır;
A-) Aile Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığı 1.2.3.basamak sağlık hizmet sunucularına doğrudan müracaat edebilecekler,
B-) Sağlık Bakanlığı 2. Basamakta tedavisi sağlanamaz ise aynı yerleşim birimindeki Sağlık Bakanlığı 3. Basamak veya Sağlık Bakanlığı 3. Basamak yok ise diğer RESMİ Sağlık Hizmet Sunucularına sevk edilebilecekler,
C-) Hastanın 3. Basamakta tedavisi uygun ve yerleşim birimi içinde Sağlık Bakanlığı 3. Basamak SHS yok ise yerleşim birimi dışındaki Sağlık Bakanlığı 3. Basamak SHS’ye sevk edilecekler,
D-) Sağlık Bakanlığı 3. Basamakta tedavisi sağlanamayan kişiler ÜNİVERSİTE Hastanelerine sevk edilebilecekler,
E-) Hemodiyaliz tedavisi için resmi SHS’lere yapılacak sevkler var ise aynı yerleşim birimi içinde yer alan Resmi Hemodiyaliz Merkezlerine sevk edilebileceklerdir.
Bu kişiler Özel Sağlık Hizmeti Sunucularına (Özel Hastanelere) ancak aşağıdaki durumlarda sevk edilebilecektir;
I-) Resmi sağlık hizmeti sunucularında uygun yoğun bakım yatağının bulunmaması ve 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla hasta naklinin gerçekleştirilmesi koşuluyla yoğun bakım tedavisi için sevk edilen hastalar (Fatura ekinde 112 Ambulans Formunun bir örneği Kuruma gönderilecektir)
II-) Radyoterapi tedavisi gereken ancak aynı il içindeki resmi sağlık hizmeti sunucularında tedavinin sağlanabileceği radyoterapi merkezi bulunmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ikinci veya üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularınca sevk edilen hastalar (Sevk belgesi fatura ekinde Kuruma gönderilecektir)
III-) Acil müdahale edilememesi halinde hastanın uzuv kaybı ve/veya tüm vücut fonksiyonunu kaybetmesine sebep olacak reimplantasyon ihtiyacı, yanık, ağır travma gibi durumlarda resmi sağlık hizmeti sunucularında tedavinin sağlanamaması ve 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla hasta naklinin gerçekleştirilmesi koşuluyla acil tedavi için sevk edilen hastalar (Fatura ekinde 112 Ambulans Formunun bir örneği Kuruma gönderilecektir)
Yukarıda yer alan durumların dışında 60/c(1)(Yeşil Kart), 60/c(3) (2022 kanun 65 yaş üstü aylık alan) ve 60/c(9) (442 sayılı Köy Kanunu gereği aylık alan) olarak tanımlı kişiler ÖZEL SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINDAN, SGK Kapsamında YARARLANAMAYACAKTIR.
(!) REÇETE EKİNDE SEVK KAĞIDI OLMASI İSTENEN DURUMLARDA MEDULA PROVİZYON SİSTEMİ MUTLAKA UYARI VERMEKTEDİR.UYARI VERDİĞİ DURUMLARDA REÇETEYE SEVK KAĞIDI EKLENMESİ PROTOKOL HÜKÜMLERİNE GÖRE ZORUNLUDUR. (!)
Ayrıca , Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin KENDİLERİNİN,mesai saatleri içersindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılması zorunludur.
Bilgilerinize sunulur.
TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)