Yabancı sağlık çalışanlarının özel hastanelerde çalışmasına izin verilmesinin ardından, 113’ü doktor, 7’si hemşire, 1’i fizyoterapist ve 1’i anestezi teknisyeni olmak üzere toplam 122 yabancı sağlık çalışanı, özel hastanelerde çalışmak için başvurdu.

Türkiye’deki özel hastanelerde çalışmak isteyen yabancı doktor başvurusu düşük kaldı. Yabancı doktora izin veren yasadan sonra toplam 122 sağlık personeli özel hastanelerde çalışma başvurusunda bulundu. 113 doktor, 7 hemşire, 1 fizyoterapist, 1 anestezi teknisyeni başvuruda bulunurken, yabancı sağlık çalışanları en çok İstanbul’u tercih etti. Şu ana kadarki başvurularda daha çok komşu ülkelerden ilgi olduğu öğrenildi. Önümüzdeki süreçte Sağlık Bakanlığı bu başvuruların tümünü karara bağlayacak.

Diploma denkliği sorunu
TTB Başkanı Dr. Ahmet Özdemir Aktan, TTB mevzuatındaki “Türk” ibaresi yüzünden yabancı hekimleri tabip odalarına üye kaydedemediklerini söyledi. Aktan, bu konuda gereken mevzuat çalışması yapılmadığı için, yabancı hekimlerin yapabileceği tıbbi hatalarda kimin sorumluluk alacağı konusunun da belirsiz olduğunu kaydetti. Aktan, mevzuattaki boşluk nedeniyle yabancı hekimlerin SGK’dan reçete de yazamayacağını söyledi. Uzmanlık eğitimini Türkiye’den alanların Türkçelerinin iyi olduğunu belirten Aktan, dış ülkelerde tahsil yapıp gelenlerin diploma denkliklerinin ise belirsiz olduğunu ifade etti. Aktan, Sağlık Bakanlığı’nın, diploma denklikleri ile ilgili kendilerine bilgi vermediğini söyledi.

MİLLİYET



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat