Berko Çocuk Tiyatrosu Deprem Bölgesine Moral Olmaya Gitti

Berko İlaç, zorlu bir süreçten geçen ülkemizin, vatandaşlarımızın yanında olmaya; maddi manevi destekleriyle devam ediyor. Bugüne kadar on binlerce çocukla buluşan Berko Çocuk Tiyatrosu, bu kez deprem bölgesinde çadır kentte kalan çocuklarla bir araya geldi.

Şubat ayında yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi sonrası, Berko Çocuk Tiyatrosu Demir Kız oyunuyla Hatay’da çadır kentte kalan çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürmek için bölgeye gitti. Doğal afetlerden en çok etkilenenlerin çocuklar olması nedeniyle ve çocukların yüzlerinin gülmesi, umutlarının yeniden yeşermesi için en ufak bir dokunuşun bile öneminin bilinciyle Berko Çocuk Tiyatrosu, Hatay’da aynı gün iki oyun sahneledi. Oyunlardan sonra Berko İlaç çalışanları ile tiyatro ekibi çocuklarla vakit geçirerek çadır kentleri ziyaret etti.

Çocuklarla birlikte oyun izleyip sevinçlerine ortak olan Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Beran konuyla ilgili olarak, “Ülkemiz şubat ayında ne yazık ki çok büyük bir acı yaşadı. Berko İlaç, depremin hemen sonrasında hızlı aksiyon alarak STK’lar aracılığıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yardımına koştu, aynı zamanda İl Sağlık Müdürlükleri koordinasyonuyla ilaç yardımlarını bölgeye gönderdi ve göndermeye devam ediyor. İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, bölgede çok sayıda çocuk olması ve onların psikolojik olarak iyi kalabilmelerinin önemini de bilerek Berko Çocuk Tiyatromuzla bölgeyi ziyarete gittik. Çocuklarımızın tekrar hayata umutla sarılabilmelerine ve yüzlerinde ufak bir tebessüme vesile olmak, onları sevgiyle kucaklamak ve iyi hissettirebilmek niyetiyle bölgeye ziyaretlerimiz devam edecek. Depremin ilk haftalarında giden yardım yoğunluğunun azalmaması ve bu yardımların sürdürülebilir olması çok önemli. Bu süreci ülkece yapacağımız desteklerle atlatacağız.” şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz Yeşil Mavi ise, “Berko Çocuk Tiyatrosu 2015 yılında kurulduğundan beri birlikte çalışıyoruz. Demir Kız oyunun yönetmeni ve yazarıyım. Özel çocuk tiyatrosu olarak deprem bölgesi Hatay’dayız. Firmamıza sanata ve çocuk tiyatrosuna verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. İlave olarak İBB Kültür ve Şehir Tiyatrosuna konukseverlikleri için teşekkür ederiz.” dedi.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat