Tartışma büyüyor…

TEB Merkez Heyeti Saymanı Ecz. Tahir Özelçi, sosyal medya hesabından, alaycı bir üslupla yapılan sosyal medya paylaşımlarına sert çıktı.

Tahir Özelçi: “27.07.2022 tarihinde yapılan Başkanlar Kurulu Çalıştayı ve gerçekleştirilen Sağlık Bakanı görüşmesi hakkında yapılan maksadını aşan sosyal medya paylaşımları kurumsal yapıya zarar vermekle birlikte içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetine uygun düşmemekte ve örgütsel bütünlüğümüzü zedeleyecek boyutlara ulaşmaktadır. Katılmadıkları bir toplantı ve içinde olmadıkları bir ziyaret ile alakalı olarak çatı örgütümüz olan Türk Eczacıları Birliğince açıklama yapılmasını beklemeden alaylı bir üslupla paylaşımlarda bulunmak doğru yöntem olmamakla birlikte mesleğimize hiçbir katkı sağlamayacaktır. ”

Özelçi’ nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Tahir Özelçi

Değerli Meslektaşlarım Merhaba;

27.07.2022 tarihinde yapılan Başkanlar Kurulu Çalıştayı ve gerçekleştirilen Sağlık Bakanı görüşmesi hakkında yapılan maksadını aşan sosyal medya paylaşımları kurumsal yapıya zarar vermekle birlikte içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetine uygun düşmemekte ve örgütsel bütünlüğümüzü zedeleyecek boyutlara ulaşmaktadır.

Katılmadıkları bir toplantı ve içinde olmadıkları bir ziyaret ile alakalı olarak çatı örgütümüz olan Türk Eczacıları Birliğince açıklama yapılmasını beklemeden alaylı bir üslupla paylaşımlarda bulunmak doğru yöntem olmamakla birlikte mesleğimize hiçbir katkı sağlamayacaktır.

Alelacele bu paylaşımları yapan kıymetli meslektaşlarımızın iki sebepten yaptıkları kanaati şahsında hâsıl olmuştur. Ya bilgi sahibi olmadan fikir sahibidirler veya amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Nitekim Çalıştayın ve Bakan görüşmesinin detayları TEB web sitesinde yayınlandığı gibi ulusal TV lerde ve yayın organlarında da paylaşılmıştır. Kendi örgütünü dinlemeden Türk Eczacıları Birliği Başkanı ve Merkez Heyeti ile birlikte o toplantıda bulunan oda başkanlarımız ‘’ti’’ ye alma girişimleri hakkındaki yorumları da siz değerli meslektaşlarıma bırakıyorum.

Bakan toplantının öncesinde ve toplantı sırasında duruşunu asla bozmayan birlik başkanımıza ayrı bir satır açmak istiyorum. Toplantı talebine ben ve Merkez Heyetim, oda başkanlarımızın katılmadığı bir toplantıya icabet etmeyiz diyerek üç kez toplantı tarihini ve konseptini değiştiren, toplantının başlangıcında taleplerimizin karşılanmaması durumunda eylemlilik sürecinin devam edeceğini net bir dille ifade eden, toplantı sırasında mesleğimizin sorunları ve çözüm yollarını Sayın Bakanımıza ve yanındaki Heyete anlaşılır bir şekilde aktaran Birlik Başkanımız Arman ÜNEY’İ tebrik ediyorum.

Değerli Meslektaşlarım sizlerden ricam bizlere güvenin biz bu geminin içinde hep birlikte yaşıyoruz. Bu gemiyi güvenli limana ulaştırmak Türk Eczacıları Birliği Başkanının, Merkez Heyetinin ve Bölge Eczacı Odası Başkanlarının asli görevidir. Unutmayınız ki birimiz olmazsa hepimiz eksiğiz

Selamlar, Sevgi ve Saygılarımla…”



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat