e-reçete, e-denetim, e-bilgi;
e-reçete üzerinden e-denetim yapılırmı?
e-denetim :
Reçete-Reçete Denetimi-Ödeme: Sosyal güvenlik kapsamı altında sağlık haklarından yararlanılacak kişilere verilecek manyetik kartlarla hem kart sahibi, hem de kart üzerinden sağlıkla ilgili yapılan işlemler elektronik kayıt altında tutularak denetim gerçekleştirilebilir.
Üretici (İB)+Dağıtım Kanalı (İB)=Kurum=Sağlık Birimi (RB)+Eczane (RB):
Bu yöntemle üretici’den alınan “İlaç Bilgileri”, dağıtım kanalarından “İlaç Bilgileri” ile sağlık birimlerinde oluşturulacak “Reçete Bilgileri” ve Eczanelerde oluşturularak kuruma gönderilen “Reçete Bilgileri”nin karşılaştırılabileceği bir ortam yaratılarak ilaç üzerinden denetim sağlanabilir. Denetimi anında yapılan reçete bedellerinin ödenmesi sorun olmaktan çıkarılabilir. Reçetenin yazımı sırasında uygulanmak istenen mali yönetmelikler reçeteyi yazan birim tarafından anında denetim altında tutulabilir.
Reçete=Sağlık Birimleri (RB)+Eczane (RB)=Kurum=Ödeme:
Reçete yazımında oluşacak “Reçete Bilgileri” ve eczanede hastanın aldığı ilaçlarla oluşturulacak “Reçete Bilgileri”, kurumca karşılaştırılarak birbirini onaylıyacak şekilde denetlenebilir. Oluşturulacak e-denetleme yöntemleri ile ödeme sırasında yaşanan kuşkular, ödeme gecikmelerine gerekçe yaratmayacaktır.
e-bilgi;
e-bilgi’yle reçeteyi ilgilendiren birimler arasında bilgi alış verişi sağlanırmı?
Üreticinin ürünleri ile ilgili kime faturaladığı ve hangi tarihle faturaladığının da içeren bilgiyi “Kurum”da oluşturulacak bilgi biriminden Sağlık Birimleri (Reçete yazımı, Uygulama Yönetmeliklerinin anında ve reçete yazanı uyarabilecek bir yapıya ulaştırılabilir.), Eczaneler (İlacın verilme, adet, fiyat, kullanım koşulları.) bilgilendirilebilir.
e-bilgi: İlacın adı, fiyatı, etkileşimleri, yazılabilme , ödenme koşulları, eşdeğerlilik konularında bilgi güncelleşmeleri oluşturulabilir.