ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ VE AVUSTURYA SINIR TANIMAYAN ECZACILAR DERNEĞİ DEPREM BÖLGESİNE DESTEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ.

Etkin Eczacılık Derneği ve Avusturya Sınır Tanımayan Eczacılar Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen uluslararası yardım projesi kapsamında deprem bölgesine hijyen konteyner desteği sağlanıyor.

Etkin Eczacılık Derneği ve Avusturya Sınır Tanımayan Eczacılar Derneği (Apotheker Ohne Grenzen Österreich) tarafından depremzedelerin bölgedeki en temel ihtiyaçlarından biri olan hijyen koşullarını sağlamak ve salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla yürütülen Uluslararası Yardım Projesi kapsamında 8 duş, 3 tuvalet ve 2 giyinme kabininden oluşan konteyner Kahramanmaraş’a ulaştırıldı.

Deprem bölgesinde sağlık koşullarının iyileştirilmesinin hedeflendiği proje hakkında Etkin Eczacılık Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Hümeyra Laçin “Dernek olarak, çalışma stratejilerimiz doğrultusunda Türk Eczacıları Birliği, meslek örgütleri ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile iş birliği çalışmaları yapmaktayız. Bu kapsamda Avusturya Sınır Tanımayan Eczacılar Derneği’nin deprem bölgesine yapmak istediği yardımın bölgedeki tüm planlama, üretim, ulaşım süreçlerini yöneterek destek sağladık. Sınır Tanımayan Eczacılar Derneği ile birlikte toplum sağlığına katkı sağlayan bu iş birliğini hayata geçirmekten mutluyuz.’’ dedi.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat