Narfarma İlaç, yeni ürünü Hidroshot’u piyasaya verdi. Hangover(akşamdan kalma) semptomlarında oldukça etkili olan ve shot formunda üretilen ürünün eczanelerde satışına başlandı.

Alkol almadan önce, 1 shot içilen ve ertesi güne zinde başlanmasında etkin olan ürün, 1 kutuda 6 shot bulunan formda Farmazonda satışına başlandı.

HİDROSHOT NEDİR?

Hidroshot, tamamen doğal malzemelerle yapılmış bir besin takviyesidir. 

İki önemli etkisi vardır;

  1. Akşamdan kalma(hangover) semptomlarını oluşmadan önler,
  2. Alkolden kaynaklı karaciğer rahatsızlıklarında etkilidir.

Hidroshot içeriğinde;

Hovenia Dulcus; Dihidromirisetin (DHM) içerir.

Hidroshot’un ana etken maddesi Hovenia Dulcis’tir. Hovenia Dulcis’in etken maddesi ise Dihydromyricetin(DHM)’dir.

Bu Japon kuru üzüm ağacından elde edilen aktif maddedir ve doğu dünyasında yüzyıllardır geleneksel olarak akşamdan kalma semptomlarını azaltmak için kullanılmaktadır. Avrupa ve Amerika’daki  hemen hemen tüm akşamdan kalma takviyeleri, formülasyonlarında DHM'yi içerir. Bunun nedeni, DHM'nin alkolün en zararlı metaboliti olan asetaldehiti hızla asetik asite çevirmesi ve dolayısıyla  yoksunluk etkilerini azalttığını gösteren birçok klinik  çalışma olmasıdır. 

B Vitaminleri;

Hemen hemen tüm akşamdan kalma takviyesi, bir dizi B vitamini içerir. Bunun nedeni, alkol de dahil olmak üzere tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin metabolizması için gerekli olmalarıdır. B1, B2, B3, B5 ve B12 vitaminleri temel metabolik kofaktörlerdir. 

C ve E Vitaminleri;

C vitamini, vücudunuzun doğal savunmasını güçlendirebilen güçlü bir antioksidandır. Aktif olarak daha uzun süre çalışabilmesi için kullanılmış C vitaminini geri dönüştüren E vitamini ile birlikte akşamdan kalma semptomları için idealdir.

Alfa-lipoik asit;

Alfa-lipoik asit, vücudumuz için çok şey yapan doğal olarak oluşan bir antioksidandır. Bu yağ asidi, vücudun tüm hücrelerinde bulunan güçlü bir antioksidandır. ALA, vücudumuzun en güçlü antioksidanlardan biri olan ve vücuttaki birçok işlem için çok önemli bir madde olan glutatyon üretmesine yardımcı olur. 

ALA sadece glutatyon üretimini düzenlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer antioksidanlardan gelen enerjinin geri dönüştürülmesine yardımcı olur ve vücudumuzdaki Vitamin C ve Vitamin E seviyelerini yeniler. Alfa-lipoik asit, vücudun dengeyi korumasına yardımcı olmak için akşamdan kalma ile ilgili oksidatif stres ve kan toksisitesini tedavi etmeye yardımcı olabilir. 

L-Teanin;

L-theanine, özellikle yeşil çay, siyah çay ve bazı mantarlarda bulunan bir amino asittir. Beyin alfa dalgalarını artırdığı ve böylece kaygı ve stresi azalttığı yönünde klinik çalışmaları mevcuttur.

Mineraller;

Çinko, Bakır, Krom ve Selenyum gibi minerallerin akşamdan kalma ürünlerinde alkolden kaynaklanan mineral kaybı için mutlaka bulunması gerekir.

HİDROSHOT İLE DAHA İYİ YAŞA…

Mevcut klinik çalışmalar ve kullanıcı deneyimleri bu benzersiz bileşen kombinasyonunun, alkol tüketimi ile birlikte alındığında karaciğer detoksifikasyonunu artırabileceğini, artan enerji sağlayabileceğini, rehidrate olabileceğini ve akşamdan kalma semptomlarını azaltabileceğini düşündürmektedir. 

Hidroshot, alkol aldıktan sonra vücudunuzun normal metabolizmasını desteklemek için özenle formüle edilmiştir. Böylece yeni güne  yenilenmiş hissederek uyanırsınız. Sizi hızlı bir şekilde nemlendirmeye, sağlıklı karaciğer fonksiyonunu desteklemeye ve kayıp vitaminleri, mineralleri ve amino asitleri yenilemeye yardımcı olur.

Bu dışarıda iyi bir gece geçirdikten sonra sabah kendinizi daha iyi hissedeceğinizi söylemenin doğru bir yoludur.

HİDROSHOT KLİNİK ÇALIŞMALAR…

  • Hovenia dulcis'te bulunan bir flavonoid olan dihidromyricetin'in (DHM) sıçanlarda alkol intoksikasyonunu ve yoksunluk belirtilerini bloke ettiği belirlendi .¹
  • Güney Kore'de 26 erkek üzerinde yapılan bir araştırma , DHM'nin türetildiği Hovenia Dulcis özü kullanılarak akşamdan kalma semptom puanlarında önemli düşüşler gösterdi.²
  • Çin'de yapılan araştırmalar, Hovenia Dulcis'in , daha yüksek glutatyon seviyeleri ile daha iyi antioksidan profilleri dahil olmak üzere , alkolün olumsuz etkilerini azaltmada faydalı etkileri olduğunu gösterdi.³
  • Pekin Çin Tıbbı Üniversitesi, DHM'nin özütlendiği Hovenia Dulcis'in, alkolün parçalanmasına yardımcı olan alkol dehidrojenazlarının (ADH) aktivitesini arttırdığını buldu . Bu nedenle karaciğerdeki alkol metabolizmasını iyileştirerek alkol toksisitesini hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • DHM ayrıca karaciğer koruması ve anti-enflamasyon etkisi ile bilinir ve yakın zamanda bir karaciğer hücre modelinde DHM'nin karaciğeri alkol içmenin neden olduğu hasardan etkili bir şekilde koruyabildiğini ve inflamatuar sitokinlerin salınımını önemli ölçüde azaltabildiğini gösterdi.(4)

 

1-Natural Products for the Prevention and Treatment of Hangover and Alcohol Use Disorder
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6274469/
2. A standardized extract of the fruit of Hovenia dulcis alleviated alcohol-induced hangover in healthy subjects
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28750942/
3. Effect of juice and fermented vinegar from Hovenia dulcis peduncles on chronically alcohol-induced liver

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22648047/

4-(1)- Du J, He D, Sun LN, Han T, Zhang H, Qin LP, Rahman K. Semen Hoveniae extract protects against acute alcohol-induced liver injury in mice. Pharm Biol. 2010;48:953–958. [PubMed]


 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat