Ecz. Murat AKER

Dijital devrimin şüphesiz en büyük aracı kendi küçük cep telefonlarımız. İnternet ağının da artık iyice yaygınlaşmasıyla bankacılıktan market alışverişine kadar her şeyi onlarla yapar olduk.

Ülke- meslek gündeminden sosyal yaşantımıza kadar her şeyi takip ettiğimiz cep telefonlarının gücü, hepimizi sanal bir âlemin içine hapsetti.

Çiçeği burnunda yeni TEB Başkanımız Sn. Arman Üney ve Merkez Heyeti’mizde sosyal medyanın bu gücüne kendilerini kaptırmışlar. Seçim sonrası hızlı başladıkları siyaset ve bürokrasi görüşmelerini havalı fotoğraflarla Eczacılık camiasında paylaştılar.

Fotoğraflardaki gülen yüzlere baktığımızda; İlaç fiyat kararnamesinden SGK ek protokolüne, kamu eczacılarının özlük haklarından internet satışları vb. konularda kazanımlar bekliyorduk.

Haklarını da vermek gerekirse Majistral Eczacılar Derneği’nin de katkılarıyla 5 yıldır güncellenmeyen majistral tarife güncellendi. Ancak SGK daha uygulamaya koymazken hala bazı kalemlerde zarar etmeye devam ediyoruz.

Meclisten çıkan torba yasada eczane tabelalarının vergiden muafiyeti çıktı, buna da şükür diyebiliriz. Tabi bu arada nur topu gibi üç yeni eczacılık fakültemiz olmasaydı.

Afyon Eczacı Odası Başkanı Sn. Alper Pehlivanlı eczanelere yönelik yaptırdıkları anket sonuçlarına dayanarak; ‘Eczacı işletme giderlerinin %49,8 arttığını, düşen karlılıklarla birlikte eczanelerin TC tarihinde hiç bu kadar ekonomik zorluk çekmediğini’ belirtiyor.

44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacı Odası Başkanı Sn. Adnan Bayhan ‘Eczane kepenklerinin kapanması an meselesi’ diyor.

Hani akıl vermiş gibi olmayayım ama takım elbiselerinizi çıkarıp, beyaz önlüklerinizi giyerek Eczacı Odalarının yanına gidebilirsiniz. TEB bünyesinde acilen Eczacılık Mesleği Stratejik Araştırma Merkezi oluşturabilirsiniz. TEB’in ekonomik katkılarıyla zor durumdaki eczanelere düşük faizli kredi verme imkânlarını yaratabilirsiniz.

 Devir sosyal medya eczacılığı devri değil, devir afet eczacılığı devri olmak üzere…

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat