Nobel İlaç’ın Sağlık Sektörüne Hizmet Veren Dev Dijital Projesi Nobelyum 1 yaşında

Nobel İlaç Farma Medikal ve Pazarlama Hizmetleri Müdürü Dr. Bahar Paröz, yakın zamanda, kullanıcılara farklı deneyimler yaşatmak adına podcast ve güncel hikayeler alanı da aktifleştirilen Nobelyum dijital platformundaki yenilikler hakkında bilgi verdi.

  1. Nobel İlaç, pandemi dönemi ile hızlanan dijitalleşme çağında teknolojiyi hizmetlerinde nasıl kullandı?

Son yıllarda günümüz teknolojisinin hızlı gelişimi ile dijital dönüşüm her sektörün temel gerekliliği oldu. Nobel İlaç olarak sektördeki güçlü yerimizi yeniliklere hızla uyum sağlayabilen kurum kültürümüze borçluyuz. Sektörde ve dünyada her geçen gün ihtiyaçlar, beklentiler ve teknolojik imkanlar yeniden şekilleniyor. İş yaparken kullandığımız yenilikçi dijital varlıklarımızı ve teknolojileri, hizmet verirken de kullanabilmek, içinde bulunduğumuz sektör adına hayati önem taşıyor. Dijital dünyanın ve gelişen teknolojinin bu şekilde kullanımı, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetlerine doğru gidiyor. Sağlık ve ilaç sektörü bu anlamda hedefinde insan sağlığı olan kritik ve hayati önem taşıyan bir sektör. Özellikle pandemi şartlarında sağlık profesyonellerinin bilimsel ihtiyaçlarına etkin ve hızlı yanıt verebilmek büyük önem kazandı. Nobel İlaç olarak “Sağlık İçin Değer” dediğimiz yolculuğumuzda, artan dijital dönüşüm ve dijitalleşme ihtiyacı ile birlikte, bu sürece hızla adapte olduk. Mevcut iş yapış modellerimizi bu dönüşüme uyumlandırabilmek adına, geçtiğimiz yıl haziran ayında yeni bir yapılanmaya giderek, iş modelimizi tek kanallı pazarlamadan, çoklu kanal pazarlamaya doğru evrilterek organizasyonumuzda Çoklu Kanal Ekibi’ni kurduk. Nobel İlaç Çoklu Kanal Ekibi ile sağlık profesyonelleri için inşa ettiğimiz dijital portalımız Nobelyum’u hayata geçirerek koşulsuz olarak sağlık mesleği mensuplarının kullanımına sunduk. Platform ile zengin site mimarisi ve içerikleri ile hekimler ve eczacıları kapsayan sağlık profesyonellerine kesintisiz, sürdürülebilir bir tıbbi ve bilimsel hizmet sunuyoruz. Bu ekibimizle tüm Nobel dijital varlıklarının yönetimini ve takibini, aynı zamanda yüz yüze, hibrit ve dijital kanallarla; çoklu kanal pazarlama, tanıtım ve iletişim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. İletişimde sürdürülebilirlik ve inovatif girişimler yakalamak adına tüm paydaşlarımıza ulaşabileceğimiz potansiyel ve yeni dijital kanalları da takip ediyor, iş modelimize en efektif haliyle uyumlandırmaya özen gösteriyoruz. Nobelyum dışında pandemi dönemi ile birlikte hayata geçirdiğimiz bir diğer uygulamamız ise ‘DigiMail’ ismini vermiş olduğumuz Rep Triggered E-mailing’ler oldu.

  1. Bu süreci nasıl yönettiniz? İş modellerinizde, paydaş iletişimlerinizde neler değişti?

Canlı yayın altyapısı başta olmak üzere, her bir alanını yenilikçi dijital ve teknolojik trendlere uygun olarak ve adım adım inşa ederek geliştirdiğimiz Nobelyum, 360 derece güncel içerik sunan bir dijital portal olarak şu anda kullanıcılarına hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl ‘Her Gün 1 Doz Nobelyum’ sloganı ile hayata geçirdiğimiz, önce Eylül ayında doktorlarımızın, ardından Kasım ayında eczacılarımızın hizmetine sunduğumuz portalımızda, an itibarı ile 5600’ün üzerinde sağlık profesyoneli üyemiz mevcut. Nobelyum, çoklu kanal yapısı altında her geçen gün büyümeye devam ediyor. Nobelyum Güncel Gelişmeler alanında yepyeni bilimsel ve medikal içerikleri sağlık profesyonellerimizle buluşturmaya devam ediyor, tüm alanlarımızı en güncel yenilik ve gelişmeler ile besliyoruz. Ayrıca tıp dünyasının önde gelen bazı önemli bilimsel dergilerine erişim fırsatı da sunuyoruz.  Geçtiğimiz aylarda, platform içerisinde kullanıcılarımıza farklı deneyimler yaşatmak adına güncel hikayeler alanımızı ve podcast içeriklerimizi aktifleştirmiştik. Podcast alanımızı hem bizim için hem de Türk Tıbbi için çok özel olduğunu düşündüğümüz bir proje olan “Tıbba Adanmış Hayatlar” serisi ile 14 Mart Tıp Bayramı’nda açma mutluluğuna eriştik. Bu podcast serisi ile Tıbba ve Türk Tıbbı’na çok anlamlı katkıları olan çok değerli kişilerin hayatlarından önemli bir kesiti paylaşmak, gençlere ilham vermek, geçmişten geleceğe bir köprü kurmak istedik. Podcast serimizin kısa zaman içerisinde yüksek tıklanma oranları ile görmüş olduğu ilgi ve geleceğe hoş bir arşiv bırakabilme duygusu bizlere yeni podcast projeleri için de ilham verdi.  Sağlık Profesyonellerine yönelik dijital portalımız Nobelyum.com ve portalımız üzerinden üyelerimize özel mailing modülü projemizin hemen akabinde portal yapımıza entegrasyonunu sağladığımız podcast projemizi hayata geçirdik.  9 Eylül 2021’de lansmanını gerçekleştirdiğimiz Nobelyum ile bu ay 1. yılımızı kutluyoruz. Dopdolu içerikler, yeni modüller ve özellikler ekleyerek büyütmeye devam ettiğimiz bu önemli portal; ilk gününden bugüne olduğu gibi yepyeni projelerle ve içeriklerle de dijital yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

  1. Podcast yayınlarınızdan biraz daha detaylıca bahseder misiniz?

Nobelyum.com’da sağlık profesyonellerine yönelik 360 derece zengin site içeriği ile tüm ziyaretçilerimize ilgi çekici alanlar sunmaya devam ediyoruz. Bu heyecan ile podcast serilerimizin startını Mart 2022’de verdik. İlk podcast yayın tarihi planlamamızı 14 Mart Tıp Bayramı gününün anlam ve önemine binaen kurguladık. Nobel İlaç olarak, dijital yuvamız Nobelyum’da hayata geçirdiğimiz podcast serimiz ‘Tıbba Adanmış Hayatlar’ serisi ile de Tıbba yaşamını adamış değerli Türk hekimlerimizin ve bilim insanlarımızın yaşam öykülerini site ziyaretçilerimiz ile buluşturduk. Nobel İlaç olarak uzun yılladır sağlık profesyonellerine sunduğumuz ve bir ilaç firması tarafından koşulsuz olarak desteklenen hakemli tek bilimsel dergi olan Nobel Medicus’taki hekim portrelerinden esinlenerek hazırladığımız bu projemiz ile 2 hafta gibi çok kısa bir sürede 700’ün üzerinde görüntülenmeye ve dinleyiciye ulaştık. Bu yayınlarımızın ve içeriklerimizin gördüğü ilgiden çok memnunuz.

  1. Bu yılın canlı yayın planları nelerdir?

Nobelyum Canlı Yayınlar alanımızda, ürünlerimiz ve ilgili tedavi alanlarında, branş ve uzmanlık bazında sağlık profesyonellerimize yönelik önemli toplantılar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Eylül ayından yılsonuna kadar portalımız üzerinden hem webinar modunda hem de Zoom tabanlı olmak üzere, bir tanesi hibrit kanallı tam 26 toplantı gerçekleştirmiştik. Bu yıl da bu alan için yoğun bir takvimimiz var. Yılın ilk çeyreğinde 10’ün üzerinde toplantı gerçekleştirdik ve 2022 yılının geri kalanında da Merkezi Sinir Sistemi Hastalıklarından Nadir Hastalıklara kadar, Onkoloji’den Hematoloji’ye kadar ürünlerimizle ilgili tüm tedavi alanlarımızda, sağlık profesyoneli üyelerimize yönelik canlı yayınlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz bu anlamda da Eylül ayına 3 ayrı toplantı takvimi ile başlamış bulunuyoruz. Sağlık profesyonellerimizin tıbbi gelişmelere ve bilgiye ulaşma noktasında hayatlarını kolaylaştırmak, hastayı odağına alan kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarıyla hastaların yaşam kalitelerini arttırmak için her alanda değer üretmeye devam ediyoruz.

  1. Platformdan Medicus’a erişim hakkında bilgi verir misiniz?

Nobel İlaç olarak sağlık profesyonellerine sunduğumuz kendi bilimsel dergimiz olan Nobel Medicus da Nobelyum dijital platformumuzda yer alan bilimsel hizmetin çok önemli bir ayağını oluşturuyor. British Library yanı sıra, çok sayıda ulusal ve uluslararası indeks ve kütüphaneye kabul edilen Medicus, ülkemizde yapılan çalışmaların yer aldığı değerli bir platform olmasının yanında, uluslararası yayınlara da ev sahipliği yapıyor. Bu ayrıcalıklı bilimsel dergimizin arşivine Nobelyum.com üzerinden kolaylıkla erişim sağlanabiliyor.

  1. Medicus’un sağlık profesyonellerine katkısı nelerdir?

Nobel İlaç olarak uzun yılladır sağlık profesyonellerine sunduğumuz ve bir ilaç firması tarafından koşulsuz olarak desteklenen hakemli tek bilimsel dergi olan Nobel Medicus, British Library raflarında yer alan, bunların yanında çok sayıda ulusal ve uluslararası indeks ve kütüphaneye kabul edilen bir dergi. Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmaların yer aldığı değerli bir platform olmanın yanında, son zamanlarda yurtdışından yayın ulaştırılan bir duruma gelmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Dergimizin multi-disipliner yapısı ve ulaştığı bilim insanı sayısının benzersizliği ile de Nobelyum platformumuzda yer alması ayrıca mutluluk veriyor.

Nobel Medicus, Türkiye’deki bilgi birikiminin kapsamını bir nebze ortaya koymakta aracı olabilmek ümidiyle yıllar önce bir fikir olarak gelişti, olgunlaştı ve tüm paydaşlarımızın değerli katkılarıyla yayın hayatına başladı. Yola çıktığı günden bugüne, tıp camiası içerisinde bilgi artışına da katkıda bulunması ve değerli bilim insanları arasında verimli bir hat oluşturması noktasında heyecanını hiç kaybetmedi. Medicus dergimizi, Nobelyum.com üzerinden en aktif ve güncel haliyle de sağlık profesyonellerimizin erişimine sunmaya devam ediyoruz. Vereceğimiz hizmetleri belirlerken de yeni açmış olduğumuz anket modülü sayesinde sağlık meslek mensuplarının da görüşlerini alarak ilerleyebiliyor olacağız.

  1. Sizce bir sağlık profesyoneli neden sitenizi takip etmelidir?

Nobelyum platformu farklı ana bilim dallarından/branşlardan olan sağlık profesyonellerinin kesintisiz yararlanabilecekleri ve portal içerisinde sunulan tüm özellikler sayesinde güncel tıbbi bilgilere ve en güncel gelişmelere hızlıca ulaşabilecekleri bir dijital platform olarak tasarlandı.

Güncel gelişmeler, medikal haberler, canlı yayınlar, podcastler, toplantılar ve etkinlikler gibi farklı modüllere sahip Nobelyum, hem kullanıcıların gündemdeki önemli gelişmeleri takip edebilmelerini sağlıyor hem de sağlık profesyonelleri ile tüm paydaşların iletişimini pratik bir hale getiriyor.

Nobelyum’un ayda ortalama 200’e yakın bilimsel yayın görüntüleme yapılan Medikal Yayınlar alanı sayesinde hekimler ilgili tüm bilimsel yayınların arşivine ve güncel yayınlara erişim sağlayabiliyor.

Sağlık profesyonelleri için geliştirdiğimiz dijital platformumuz Nobelyum uluslararası pazarlardaki birimlerimizde bulunan paydaşlarımız için de örnek oluşturan ve takip edilen bir proje oldu.

Sağlık profesyonellerinin en önemli ihtiyaçları olan medikal bilgiye hızlı ve kolay erişebilmelerini sağlamanın yanında güncel ve trend gelişmeleri de onlarla hızla buluşturmaya devam ediyoruz. Bilgiye ulaşma tercihlerini önemsiyor her yeni gün tüm üyelerimize hitap edebilecek kanallarla içerikler üretiyoruz. Geribildirimleri önemsiyor, site içi deneyimlerini paylaşabilecekleri pop-up anket sistemi kullanıyoruz. Veri güvenliği ve sağlık profesyonellerimizin iletişim tercihlerini titizlikle topluyor, 360 derece güvenli medikal bilgiye ulaşma ve online portal deneyimi sunuyoruz. Sağlık profesyoneli üyelerimizin bilgilerini, bilimdeki son gelişmelerle ve faaliyet gösterdiğimiz tedavi alanlarındaki yeniliklerle ilgili olarak kesintisiz güncelleyebiliyoruz. Portalımız üzerinden sağladığımız çok değerli medikal hizmetlerle (medikal/bilimsel yayınlar), hekimlerimizin profesyonel hayatlarına katkılar sağlayıp, bilgiye erişimlerini tek tıkla daha da kolaylaştırıyoruz. 

Nobel İlaç olarak en büyük dijital varlığımız olan Nobelyum, artık bir proje olmanın da ötesinde, Nobel İlaç için önemli bir iletişim kanalı konumuna geldi, bu kanalı yepyeni üyelerle, yeniliklerle ve zengin güncel içeriklerle büyütmeye inovatif özelliklerle beslemeye devam edeceğiz.

Vesile ile tüm Eczacıların 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü’nü de yürekten kutlamak ve tüm sağlık çalışanlarına minnetlerimizi sunmak isteriz.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat