Yeşil Kart Hak sahibleri "muayene ücretlerinden" kurtulmak için yeni bir yöntem geliştirdi.
Devredilen SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI yani yeni adı ile SGK mensupları eğitim-araştırma ve üniversite hastanelerine giderek muayene olduklarında ve reçete ile eczanelerimize geldiklerinde SGK adına tarafımızdan 5+3=8 TL "muayene ücreti" adı altında bir katılım ücreti alınmaktadır.
Bu hastalar muayene olur ve reçeteli ilaçlarını eczaneden temin etmezlerse yani reçete işleme konmazsa, bir sonraki muayene ve ilaç alım işlemlerinde bu 8 TL den 3 TL düşülerek, bir önceki muayene için 8 TL yerine sadece 5 TL katılım ödemektedirler.
Böylece SGK mensupları bu hastanelerde muayene olup reçete yazılmaması yada muayene olup ilacını almaması durumunda bile bu muayene ücreti adı altındaki katılım ücretleri üzerlerine borç olarak kaydedilmekte ve ilk ilaç gereksiminde, SGK ya ödenmek üzere eczane tarafından bu katılım ücretleri alınmaktadır.
Ne varki Yeşil Kart hak sahiplerinde muayene ücreti adındaki katılım ücreti SGK mensuplarındaki gibi işlememektedir.
Yeşil Kart Hak Sahibi hastaneye gidip muayene olduğunda eğer reçete yazılmamışsa yada yazılan reçeteli ilacını alamamışsa bir sonraki muayene ve ilaç alımında bir önceki muayene oluşunun ücreti borç olarak çıkmamaktadır. Dolayısı ile eczane bir önceki muayene için devlet adına herhangi bir tahsilat yapmaz.
Bu durumun fakına varan Yeşil Kart Hak sahibleri "muayene ücretlerinden" kurtulmak için yeni bir yöntem geliştirdi. Diledikleri gibi 2. ve 3. basamak hastanelere gitmekte ve yazılan reçeteleri eczaneden almadan önce yeniden aile hekimlerine rpt ettirmekte ve böylece muayene ücreti adı altında herhangi bir katılım ödememektedirler.
Haber: Ecz. Arif UZER