SSK VE TEB YETKİLİLERİ % 10 LARIN “İVEDİLİKLE ÖDENMEYECEĞİNİ” AÇIK BİR BİÇİMDE AÇIKLADILAR

 

 

 

TEB in resmi sitesi http://www.recete.org/haberler/31052006.html  de 31.05.2006 tarihli, altında , SSK veTEB yetkililerinin  imzasının bulunduğu, konusunun "SSK reçetelerinin karşılanması konusunda yaşanan sorunlar hakkında 29.05.2006 tarihinde SSK Başkanlığı yetkilileri ile yapılan toplantı" olarak belirtildiği, ancak “SSK’DAN DUYURU” başlığı altında verilen haberde, SSK uygulamalarına ilişkin bir tutanak yayınlandı.

 

Tutanağın 7. Maddesi aynen şöyle:

 

7-Sağlık İşleri İl Müdürlükleri Reçete Kontrol Birimlerinde % 90 avans ödemeleri yapılarak kontrol işlemleri tamamlandıktan sonra %10 ödemeleri bekleyen reçetelerin ödemelerinin tip sözleşme hükümleri kapsamında ivedilikle yapılmasına karar verilmiştir.

 

Bu şu demek, reçeteler kontrol edildikten sonra % 10 lar ödenecek.

 

İstanbul’da şu anda bilindiği kadarıyla temmuz-2005 reçeteleri kontrolüne henüz başlanabildi.

 

Varın gerisini siz hesap edin.

 

Tutanakta yer alan diğer bilgilere göre reçete arkasına "SSK adına muayene ücreti tahsil edilmiştir" kaşesinin basılması uygulamasının kaldırılması (tutanağın 1. maddesi), reçetede yazılı ilaçlar hastanın yakınına verilirken ilacı alan kişinin adresi, telefonu, T.C. kimlik no'sunun veya T.C. kimlik no bilinmiyor ise kimlik bilgilerinin reçete arkasına yazılması işleminin devamına (tutanağın 5. maddesi), reçete arkasına basılması gereken kaşelerin aşağıda örneği verilen şekilde tek bir kaşe olarak düzenlenmesine karar verilmiş.

 

DOĞRAMACI ECZANESİ
Ecz.Güzide SÖNMEZ
H. Avni Öğütçü Sok. No:4/1
Tel: 0454 212 92 84 GİRESUN

Hasta Adı, Soyadı:
Adresi,   Telefonu:

….kalem ….kutu ilacı aldım.   İmza:

“Kuruma kabil-i rücu olmamak şartıyla kurumca verilen eşdeğer ilaç yerine reçetede yazılı ilacı kendi rızam ile fiyat farkı ödeyerek aldım.”              İmza:                       

………….. ilacı yerine…………ilacı veriyorum, farmasötik eşdeğeri olduğunu onaylıyorum.”
Ecz.Güzide Sönmez                  İmza:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutanakta T.E.B. adına 2. Başkan Ecz. Ekrem Eşkinat ile Genel Sekreter Ecz. Erdoğan Çolak'ın, SSK adına Sağlık İşleri Genel Müdür Yrd. Dr. Yusuf Ziya Odabaş, Şube Müdürü Ecz. Zuhal Dilek ile Şube Müdürü Ecz. Serpil Bahadır'ın imzaları var.

İnsan düşünmeden edemiyor. Bu toplantıda SSK reçetelerinin karşılanması konusunda yaşanan hangi sorun çözümlendi?

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat