TEB Açıklaması

25 EYLÜL DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ PROGRAMI

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi 2024 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri; Türk Eczacıları Birliği 2024 Yılı Değer Katan Eczacı Ödülü ve 2024 Yılı Prof. Dr. Metin Tanker Onur Ödülleri; 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü için Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenen programda, ödül sahiplerine takdim edildi.  Aynı tarihte, çok değerli Hocamız ve meslek büyüğümüz Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu için Anma Töreni gerçekleştirildi.

25 Eylül Dünya Eczacılar Günü programına, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarımızın Başkanları ve yöneticileri, Eczacılık fakültelerimizin dekanları, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ile Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve yöneticileri, geçmiş dönem Türk Eczacıları Birliği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, eczacı belediye başkanları, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan temsilciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, bu yıl Dünya Eczacılar Günü temasının küresel sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında eczacıların üstlendikleri rollere odaklandığını vurguladı. Üney, “Bu tema aynı zamanda eczacıların farklı alanlarda sağlık ihtiyaçlarını karşılamadaki rolünün daha sağlıklı toplumlar inşa etmek için ne denli önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Bizler bu yetkinliklerimizi; kamuda, akademide, hastanelerde, serbest eczanelerde ve ilaç sanayinde gece gündüz demeden ülke yararına, toplum yararına kullanıyoruz ve bundan da büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Üney’in ardından Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mesut Sancar 2024 Yılı TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ve değerlendirme sürecine ilişkin bir konuşma yaptı. Törende daha sonra TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri takdim edildi.

Bilim Ödülü: Prof. Dr. İhsan Çalış- Yakındoğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, Farmakognozi Anabilim Dalı

Teşvik Ödülleri: Doç. Dr. Nazlı Erdoğdu - Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi,  Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı

Doç. Dr. Etil Güzelmeriç - Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Farmakognozi Anabilim Dalı

2024 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni sonrasında, 2024 Yılı Prof. Dr. Mekin Tanker Onur Ödülleri ile Değer Katan Eczacı Ödülü sahiplerine takdim edildi.

Ecz. Mustafa Kozanlıoğlu - 2024 Yılı Prof.Dr. Mekin Tanker Onur Ödülü

Ecz. Orhan Yontar - 2024 Yılı Prof.Dr. Mekin Tanker Onur Ödülü

Uzm. Ecz. İlhan Durgut - 2024 Yılı Türk Eczacıları Birliği Değer Katan Eczacı Ödülü



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat