TEB Açıklaması:

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İlaç Raporlarının Geçerlilik Süreleri Hakkında Yazısı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 31.05.2024 tarihli ve "Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri" konulu duyurusu ile, geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek süreli sağlık raporu bulunan (engelli raporları dahil) ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.06.2025 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmesinin uygun olarak değerlendirildiği bildirilmiştir.

Birliğimiz tarafından, birden fazla etken madde için düzenlenmiş raporlarda, hasta adına rapordaki bazı etken maddeler için yeniden rapor düzenlenmesi durumunda, yeni düzenlenmiş raporda bulunmayan farklı etken maddeli ilaçlar için eski tarihli süresi uzayan raporun geçerli olup olmayacağı hususunda resmi yazı ile bilgi talep edilmiştir.

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen ve ekte yer alan cevabi yazı ile, 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek süreli tüm ilaç raporlarının 30.06.2025 tarihine kadar geçerli kabul edilmesinin uygun değerlendirildiği, bir yıl ve daha uzun süre ilaç temin edilmemiş olan ilaç raporlarının geçerliliğinin sona erdirildiği bildirilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yazısı için tıklayınız.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat