Dev şirket üretimi durdurma kararı aldı! Artık satışı yapılmayacak...

karar.com / Baş ağrısı gibi çeşitli ağrılarda sıkça başvurulan ilaçlardan biri olan Novalgin’ in üretiminin sonlandırılacağı haberi, hem ilaç sektöründe hem de hassas bünyeye sahip hastalarda büyük bir şok yarattı. Novalgin'in artık üretilmeyecek olması, hastaları ve doktorları alternatif çözümler aramaya itiyor.

EUROAPİ ÜRETİMİ DURDURUYOR

İlaç şirketi Euroapi, ağrı kesici Novalgin'in üretimini durdurma kararı aldı. Frankfurt-Höchst'teki üretim tesisinin 2025 yılında kapatılması planlanıyor. Metamizol etken maddesiyle bilinen Novalgin, Almanya'da ibuprofenden sonra en sık reçete edilen ağrı kesicilerden biri olarak dikkat çekiyor. Üretimin durdurulması, Almanya'da da büyük endişe ve tepkilere yol açtı.

Pro Generika derneğinin Genel Müdürü Bork Bretthauer, yaptığı açıklamada, "Almanya en önemli ağrı kesicinin son üretim tesisini de kaybetmek üzere. Açık yaralara küçük yara bantları yapıştırıyorlar" ifadelerini kullanarak, üretimin durdurulmasının yaratacağı boşluğa dikkat çekti.

ALTERNATİF İLAÇLAR KULLANILACAK

Türkiye'de de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Novalgin'in üretiminin durdurulması, doktorları ve hastaları alternatif ilaçlar aramaya yönlendirecek. 2025 yılından itibaren Novalgin'in yerine farklı ağrı kesiciler reçete edilecek.

METAMİZOL VE ÜRETİM SÜRECİ

Metamizol, 1922 yılında eski Hoechst şirketi tarafından Novalgin ticari adıyla Almanya pazarına sunuldu. Günümüzde Almanya'daki çeşitli ilaç şirketleri metamizol içeren ürünler sunuyor, ancak aktif maddeyi kendileri üretmiyor. Almanya pazarı için gerekli olan 1.100 ton metamizol etken maddesinin büyük bir kısmı Çin'den temin ediliyor. Euroapi'nin Frankfurt-Höchst'teki üretiminin durdurulması, bu durumu daha da kritik hale getirecek.

Kaynak- https://www.karar.com/ekonomi-haberleri/turkiyenin-cerez-gibi-kullandigi-ilac-firmasindan-kotu-haber-dev-1872473



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat