AstraZeneca Türkiye'den yeşil inovasyon: kongrelerde yüzde 100 geri dönüştürülebilen malzemelerden üretilen stant kullanmaya başladı.

AstraZeneca Türkiye'nin yüzde 100 geri dönüştürülebilen malzemelerden ve boya kullanılmadan üretilen inovatif standı sağlık sektöründe bir ilk niteliği taşıyor. Stantta kullanılan malzemeler geri dönüştürüldükten sonra gıda ve paketleme gibi birçok sektörde de yeniden değerlendirilebiliyor.  
 
AstraZeneca, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilikçi bir adım daha atarak, kongrelerde yüzde 100 geri dönüştürülebilen malzemelerle üretilen stant kullanmaya başladı. Tamamen geri dönüştürülebilen stantta kullanılan tüm malzemeler, geri dönüştürüldükten sonra gıda ve paketleme gibi birçok endüstride yeniden değerlendirilebiliyor.
 
Fuar ve kongrelerde kullanılan stantlar genel olarak zarar gördüğünde geri dönüşüm fabrikalarına gönderilse de kullanılan malzemelerin tamamı geri dönüştürülemiyor ve tekrar bu amaçla kullanılamıyor. Ancak AstraZeneca'nın yüzde 100 geri dönüşüme uygun malzemelerden üretilen ve boya kullanılmayan yenilikçi standı geri dönüşüm sürecinde çevreye zarar vermiyor.
 
Sağlık sektöründe sürdürülebilirliği teşvik etmenin yanı sıra çevre koruma konusunda da örnek teşkil eden bu yenilikçi uygulama, AstraZeneca'nın tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirlik stratejisine bağlı kalma ve çevresel etkiyi en aza indirme taahhüdünü de yansıtıyor. Şirket, "Sıfır Karbon Taahhüdü" stratejisi doğrultusunda 2025'e kadar küresel operasyonlarındaki karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi, 2030'a kadar da tüm tedarik zincirini karbon negatif yapmayı hedefliyor.

 


 
"Sürdürülebilirliği işimizin her aşamasına entegre ediyoruz"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan AstraZeneca Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz, "AstraZeneca'da sürdürülebilirlik iş yapış şeklimizin temelini oluşturuyor. Yalnızca ilaçlarımızla değil toplum ve çevre için kalıcı değer yaratan katkılarımızla da öncü olmayı hedefliyoruz. Kendi operasyonlarımızın çevresel etkilerini ve emisyonlarını yöneterek, tedarikçilerimizle iş birliği yaparak, değer zincirimizi karbonsuzlaştırarak ve net sıfır sağlık hizmetlerinin sunumunu hızlandırarak iklim kriziyle mücadeleye destek veriyoruz. Çevresel etkimizi azaltmanın inovasyonla mümkün olduğuna inanıyoruz. Global Sıfır Karbon Taahhüdümüz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz bu girişimimiz, doğal kaynakları daha etkin kullanmayı, çevresel ayak izimizi azaltmayı ve atık miktarını minimuma indirmeyi amaçlıyor. Tamamen geri dönüştürülebilen malzemeden üretilen bu stantla sağlık sektöründe bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu uygulamamızı yaygınlaştırarak pozitif etkimizi artırmayı planlıyoruz. Gezegenimizin sağlığını destekleme ve daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.
 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat