Taşlar değil, yapılan işler anıtları oluşturur.
John Lothrop Motley

Merhaba, bir bayram sonrası ve yazın alabildiğine sıcak günleri...

İlk haber; eczacınınsesi e-gazetemiz yenileniyor. Bunun için gerçekten hummalı bir çalışma sürüyor. Gazetemiz 2006 yılı mart ayında deneme yayınlarına başlamıştı. Nisan 2006 tarihinden itibaren "eczacının sesi" imzalı özel haberleri ve basından önemli bulduğu yayınları paylaşarak devam etti. Gerek kurumlarla ilişkiler, gerek uygulamalar, gerekse yorumları ile eczacılık ve eczaneler ile ilgili ne gelişme varsa hepsine ışık tutmaya çalıştı. Bu arada ülke ve dünya gündeminden hiç uzak düşmedi. Hızlı ve güvenilir haberin adresi oldu. "Eczacının Sesi’nde okuduk, doğrudur" sözlerini duymak, motivasyonumuzu artırdı, gururumuzu okşadı. İçerik sağlamaya çok önem verdik. İçerik kadar görünüm-tasarım kısmının da verimli ve estetik olmasını istedik. Bunun için de epey enerji sarfettik. Şimdi yine bir deneme yayını süresine gireceğiz. Sanırım bir ay kadar sonra yeni tasarımımız ile buluşacağız. Bu arada Eczacının Sesi’nin yazılımı da güncelleniyor. Yani alt yapı çalışmalarına devam...

Açıkçası bu kadar emek ve zamana değer mi, diye soranlar oluyor... Geri dönüşlere, e-maillere, yüzyüze konuşmalara bakınca, daha önemlisi kendi arşivimize yani yayınladıklarımıza bakınca; çok net "değer" diyoruz, yaptığımız işten mutluyuz. Şimdi ve gelecek için varız. Mesleğimizi icra etmeyi olabildiğince kolaylaştırmak ve tarihe olabildiğince not düşmek için... Birileri merak ettiğinde; "Türkiye’de eczacılar/eczacılık neler yaşamış?" sorusunun yanıtını, resmi ve resmi olmayan herşeyi ile bizim arşivlerimizden bulacak. Bu nedenle sorumluluğumuzun ve bunun ağırlığının çok farkındayız.   

İkinci haber; Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Başkanı Ecz. Armağan Ener ile yaptığım röportaj oldukça ilgi uyandırdı. Sektörün bütün bileşenlerinden söyleşi ile ilgili olarak dönüşler geldi. En yoğun eczacı meslektaşlarımdan ileti aldım. Ortak bir söylem vardı; "Adamlar 8-10 yıl önceden geleceği görmüşler ve çalışmaya başlamışlar, bravo!" idi. PGED’i kuran, yükselten, emek veren eczacı arkadaşlarımın başarı öyküsü ile de ayrıca onurlandım. Milliyet.com.tr bu röportaja haber/gündem bölümünde yer verdi. Armağan Bey nezdinde bu derneğe emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Üçüncü haber; Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan’ın "majistral formül" köşemizde yayımlanan son yazısı. Ahmet Bey, eczacılık tarihinde bir pencere açtı, bundan önce iki araştırma yazısını da söyleşi bölümümüzde yayınlamıştık. Son yazısı, Martindale’nin hikayesini ilgiyle okuyacağınızı ve bugün yaşadıklarımızı -tüm farkındalığımıza rağmen- başka bir gözle göreceğinizi düşünüyorum.

Sevgiyle kalın...

o.demir@eczacininsesi.com

Tel: 0216 5534444

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat