Uzm. Ecz. Özlem Uğurbaş Arslan
18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı

2023 yılı dünyada ve ülkemizde siyasi ve toplumsal olayların yanı sıra doğal afetlerin çokça yaşandığı bir yıl oldu. Yaşadığımız 6 Şubat depremi dünyanın gördüğü en büyük afetlerden biriydi. Kimimiz acının tam ortasında buldu kendini, kimimiz ise başkalarının acısına harç  oldu. 
Depremlerle sarsıldık, savaşların gölgesinde kaldık ve mesleki zorluklarla mücadele ettik.

Bu yıl; ilaç yokları, belirsiz bir zam süreci, kamudaki meslektaşlarımızın içinde olduğu mesleki sorunlarla başa çıkma mücadelesi derken ne yazık ki şiddet olaylarıyla da karşılaştık. Sağlıkta şiddet bir yılda %86 daha arttı. Dünyada ağır yaptırımları var ve ülkemizde de uygulanmalı. Mesleğimizi korku ile değil güven içinde yapabilmeli, bunun için gerekli şartları ve ortamı bulabilmeliyiz. 

Mesleğimizi daha iyi bir noktaya taşımak için başarmaya olan inancımızı kaybetmeden, birbirimize olan güvenimizi perçinleyerek, ulaşılabilir ilaçlar, adil ilaç fiyat politikaları gibi temel konularda tüm paydaşlarımızla birlik olmalıyız.

Unutmamalıyız ki zorluklarla dolu bir dönemde, mesleğimizin hak ettiği değeri bulması adına birbirimize olan desteğimiz bizi daha da güçlü kılacaktır.

Yeni bir yılın başlangıcında, takvim yaprakları 2024'e dönerken; zorlukları başarıya giden birer basamak olarak benimseyerek içimizdeki güç ve dayanışma ile hep birlikte yeni yılı karşılayalım. Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladığımız 2023 yılından aldığımız kuvvet ve geçmişimizin bize kazandırdığı güçle geleceğe umutla bakmalıyız. 

Yeni yıl, hayatımızın yeni bir dönemi.
Sağlıkla nefes aldığımız, sevdiklerimizle birlikte geçecek her gün şükür sebebimiz. Vicdanı, merhameti, hoşgörüyü ve şefkati kaybetmeden daha iyi bir yarın için çaba göstermeye devam edelim.
Kendi içsel gücümüzü bulalım. 
Başaracağız… Çünkü içimizdeki ışık etrafımızı saran karanlıktan çok daha güçlü. Kendimize inanalım.
Yürüdüğümüz yollar güzel insanlara çıksın.

Yeni yıl, mesleğimize hakettiği saygıyı getirdiği, beklentilerimizin karşılık bulduğu bir yıl olsun.
Size ve tüm sevdiklerinize 2024 mutluluk, neşe, huzur, sağlık, bereket ve barış getirsin.

Destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma, oda personelimize, 
Siz değerli meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli meslektaşlarım,
Gelecekteki başarılarınızın, mesleğimizin daha da yücelmesine katkı sağlamasını dilerim. 
Yeni yılınız kutlu olsun!

Sevgi ve saygılarımla.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat