44. DÖNEM MERKEZ HEYETİ BİRİNCİ BAŞKANLAR DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Merkez Heyeti Birinci Başkanlar Danışma Kurulu, dün Ankara’da toplandı. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu, Bölge Eczacı Odalarımızın başkanlarının ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda son dönem faaliyetleri ve ilaç eczacılık alanındaki son gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney toplantının açılışında yaptığı konuşmada, eczacılık camiasının daima mesleki dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen bir yapı olduğuna dikkat çekerek bu güçlü duruşun hak ettiği sonucu her aşamada mutlaka aldığını söyledi. 44. Dönem Merkez Heyetinin çalışmalarının da bu doğrultuda şekillendiğini vurgulayan Üney, “Mesleki kazanımlarımızın yanı sıra alanımızdaki bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, çağdaş eczacılık uygulamalarını destekleyen ve toplum sağlığını ön planda tutan çalışmaların merkezi olduk. 68 yıllık dayanışma kültürünün verdiği güçle gelecekteki hedeflerine odaklanan Birliğimiz, bu birlik ruhuyla her zaman zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney’in konuşmasının ardından Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem 44. Dönem Merkez Heyeti seçimleriyle birlikte yeniden şekillenen Birlik organları ve son dönemde gerçekleştirilen faaliyetleri içeren bir sunum yaptı.

Toplantıda daha sonra Bölge Eczacı Odalarımızın başkanları söz alarak; kontrolsüzce açılan eczacılık fakülteleri,  meslektaşlarımız için yaratılması gereken istihdam olanakları, kamu eczacılarımızın ve kamudan emekli eczacılarımızın özlük haklarında iyileştirilmeler yapılması; SGK Protokolünde iyileştirmeler yapılması,  deprem bölgesindeki meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların giderilmesi ve mesleğimizin gündemindeki diğer konularda değerlendirmelerde bulundular.

Bölge Eczacı Odalarımızın başkanlarının yaptığı değerlendirmelerin ardından toplantının kapanış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, “Aramıza yeni katılan bölge eczacı odalarımızın başkanlarıyla birlikte düzenlediğimiz bu toplantının çok verimli geçtiğine inanıyorum. Dün olduğu gibi bugün de bir yandan toplum sağlığının korunması için hizmet sunacak, bir yandan da mesleğimizin büyüyüp gelişmesi için kararlılıkla sorunların üzerine gitmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: https://www.teb.org.tr/news/10454/44-D%C3%96NEM-MERKEZ-HEYET%C4%B0-B%C4%B0R%C4%B0NC%C4%B0-BA%C5%9EKANLAR-DANI%C5%9EMA-KURULU-TOPLANTISI-GER%C3%87EKLE%C5%9ET%C4%B0R%C4%B0LD%C4%B0



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat