Bu yıl 125’inci yaşını dolduran Roche, dünyada az sayıda aile şirketinin ulaşabildiği bu başarıyı, kökenlerinde yer alan cesaret ve tutkuyla, “Hayatı Kutlamak” teması altında kutluyor.  Tüm çalışmalarının odağında insan hayatı olduğunu vurgulayan Roche, çığır açan tedavileri ve yenilikçi tanı çözümleri ile dünya çapında sayısız insanın hayatını iyileştiriyor.

İstanbul, 29 Kasım 2021 - Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketi Roche, bu yıl kuruluşunun 125. yılını kutluyor. Dünyada sağlık alanında bir numaralı Ar-Ge yatırımcısı konumundaki şirket, yaşamları değiştiren tıbbi ilerlemelerin yanı sıra sürdürülebilirlik alanında “hayatı” destekleyen faaliyetler yürütüyor. Vitamin sentezinden kanser önleyici ajanlara ve COVID-19 testlerine kadar bilimde birçok ilke imza atan Roche, insanlığın sağlık yolculuğuna bir asırdan uzun süredir eşlik ediyor.

DSÖ'nün Temel İlaçlar Listesinde 32 ilacı ile yer alan Roche, ilaç çözümleriyle 63, diagnostik çözümleriyle de 30 yıldır Türkiye sağlık ekosisteminin önemli bir iş ortağı olarak hastaların hayatlarında fark yaratıyor.

Şirket, 125. kuruluş yıldönümüne özel, yaşamın hem özü hem de amacı olan bilimle, sanatla ve insanla örülü bir kampanya başlatarak, 125 yıl boyunca imza attığı başarıları, sahip olduğu değerleri ve önümüzdeki 125 yıla bağlılığını tüm dünyadaki paydaşları ile birlikte kutluyor.

Roche’un 5 kuşağa yayılan tarihi

Roche, tıbbi ürünlerin endüstriyel üretimi ile sağlık çözümlerini daha fazla sayıda insana ulaştırmayı hedefleyen Fritz Hoffmann-La Roche tarafından 1 Ekim 1896’da kuruldu. Hoffmann ailesinin her nesliyle birlikte daha da büyüyen ve sunduğu çözümler ile yeni çığırlar açan şirket, sağlık alanındaki önemli dönüm noktalarında öncü roller üstlendi. Roche, temellerindeki girişimci ruhu, bilimsel çalışmalara yön veren inovatif yaklaşımı ve toplumlara katkıda bulunma kararlılığıyla her daim insanlığın yanında yer aldı.

Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü, Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Burçak Çelik, şunları söyledi: “Dijital teknolojilerin gelişimiyle birlikte sağlık hizmetlerinde yepyeni bir döneme giriyoruz. Klinik araştırmaların çalışmalara yön verdiği hastalık biyolojisi alanında daha önce görülmemiş gelişmelerin eşiğindeyiz. Roche olarak tanı ve tedavi alanlarında öncelikli olarak kansere yönelik hedefli tedavi imkanını güçlendirmek ve tanı sürecini hızlandırmak istiyoruz.”

İnsan hayatının Roche’taki tüm çalışmaların odağında yer aldığını ifade eden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Her gün yenilikçi tanı ve tedavi çözümlerimizle dünya çapında milyonlarca insanın yaşamını iyileştiriyoruz. Bu sorumluluk hem geleneğimizin hem de geleceğimizin anahtarı. 125. yılımızda bizi biz yapan değerlerimizi, bilimi, Roche’un güçlü kültürünü, tarihini ve gelecek yıllarını kutluyoruz. Kısaca bu yıl hayatı kutluyoruz. 125 yıl boyunca insanların yaşamlarını iyileştirmek için çözümler üreten bir organizasyonun üyeleri olarak, hastalara, sağlık sistemlerine ve topluma sağladığımız katkıyı en üst seviyede tutmak için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko, Roche olarak tüm endüstriler içinde Ar-Ge'de ilk 9 yatırımcı arasında, sağlık Ar-Ge'sinde ise 1 numaralı yatırımcı olduklarına dikkati çekti(1). Klicko açıklamasına şöyle devam etti: “Roche olarak 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına yaptığımız 12,2 milyar İsviçre Frangı değerindeki yatırımlarımızla, hizmet verdiğimiz insanların hayatlarını değiştiren tıbbi gelişmeler sunmaya odaklanıyoruz. Tüm bunları yaparken de toplum üzerindeki sağlık yükünü azaltarak daha fazla fayda yaratmayı hedefliyoruz.”

Sağlık hizmetlerini daha sürdürülebilir hale getirmenin yanı sıra, hastaların ihtiyaçlarına en doğru çözümleri bulmak için farklı paydaşlarla işbirlikleri geliştirmenin önemine dikkat çeken Klicko açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vizyonumuz çerçevesinde sadece belirli çözümlerin sağlayıcısı olmanın ötesinde yeni ekosistemler yaratan ve sağlık hizmetlerine katma değer sunan bir şirket olma hedefiyle hareket ediyoruz. Öte yandan geleceğin ihtiyaçlarına bugünden yanıt verme amacını benimseyen bir şirket olarak sürdürülebilirliği, tüm faaliyetlerimizin odağında tutuyoruz. 125. yılımızı kutlarken 13 yıl arka arkaya Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir ilk üç şirketten biri olarak yer almaktan gurur duyuyoruz.”

Roche, önümüzdeki 10 yıllık süreçte sağlık hizmeti karar destek çözümleri aracılığıyla lider ve kârlı içgörülerin oluşturulmasına katkıda bulunmayı ve gelişen yeni nesil teknolojilerle, sağlık sistemlerinin geleceğini belirleyecek olan kişiye özel sağlık hizmetlerine daha fazla destek sunmayı  önemli hedefleri arasında görüyor.

Hastaların yarınki ihtiyaçları için bugünden çözüm üretmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam eden Roche, toplumlara ve sağlık hizmetlerine daha fazla katkı sağlamanın yollarına odaklanıyor.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat