Lilly İlaç Gönüllüleri, GETEM Ve KAÇUV İle Yaptığı Çalışmalarla Hayata Dokunmaya Devam Ediyor

Lilly, her sene tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarıyla çalışarak insan hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu yıl 14.’sü düzenlenen Lilly Gönüllülük Günü’nde, Lilly Türkiye gönüllüleri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV) çalışmalarına destek olarak, çocuklar için bilek yastıkları ve el yapımı defterler hazırladılar. Lilly Türkiye gönüllüleri aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) bünyesindeki internet kütüphanesi için kitaplara ses verecekler.

Tüm dünyadaki insanların yaşamlarını iyileştiren ilaçlar yaratmak için insana verilen değeri keşif ile birleştiren Lilly, kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin bir yansıması olarak her yıl tüm dünyada Lilly Gönüllülük Günü’nü düzenliyor. Bu yıl Lilly Türkiye, Gönüllülük Günü kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile çevrimiçi olarak iki ayrı gönüllülük çalışması gerçekleştirdi.

Lilly Türkiye gönüllüleri, Gönüllülük Günü’nde KAÇUV’un katılımıyla gerçekleşen çevrimiçi etkinlikte, vakfın çalışmaları ve kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Ardından, yeni kanser tanısı alan çocuklara vakıf tarafından verilen “hoş geldin hediyeleri” içerisinde yer alan bilek yastıklarını ve el yapımı defterleri hep birlikte hazırladılar.  

Gönüllülük Günü kapsamında geçen yıl GETEM bünyesindeki internet kütüphanesi için gönüllü okuyucu olan Lilly Türkiye çalışanları, bu yıl da görme engelli bireylerin daha fazla sesli kitaba erişimlerini sağlayabilmek amacıyla kitaplara ses vermeye devam edecekler. Gönüllüler, Gönüllülük Günü’nde GETEM’in katılımıyla gerçekleşen çevrimiçi seminerde gönüllü okuyuculuk ile ilgili daha detaylı bilgi edinme fırsatı buldular.

Lilly Türkiye’nin bu yılki Gönüllülük Günü çalışmalarını değerlendiren Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Gamze Kuzucu Gürses şunları söyledi:

Lilly olarak zamanımızı, uzmanlığımızı ve kaynaklarımızı, sosyal etki yaratabilmek için kullanıyoruz. Lilly'nin Gönüllülük Günü, çalışan gönüllülüğünü destekleme yollarımızdan biri arasında yer alıyor. Her yıl binlerce Lilly çalışanı, sağlıklı yaşamları, sağlıklı zihinleri ve sağlıklı toplulukları teşvik etme çabalarını ilerletmek için yerel kuruluşlarla iş birliği yaparak dünyanın dört bir yanındaki yerel topluluklarda gönüllü olarak çalışıyor. Gönüllülük Günümüz kapsamında, sosyal sorumluluk alanında çok değerli çalışmaları hayata geçiren KAÇUV ve GETEM ile gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.“

KAÇUV hakkında daha fazla bilgi için: https://kacuv.org/

GETEM hakkında daha fazla bilgi için: https://getem.boun.edu.tr/



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat