Okan Çömelek Lilly’nin SAMETA Kıdemli Finans Direktörü oldu

Lilly Güney Asya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (SAMETA) Kıdemli Finans Direktörü olarak atanan Okan Çömelek, Lilly’de finansal ve stratejik entegrasyonda kilit bir rol oynuyor.

2017 yılından bu yana Lilly Kuzey Asya Pasifik (NAPAC) Kıdemli Finans Direktörü olarak görev yapan Okan Çömelek, Lilly Güney Asya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (SAMETA) Kıdemli Finans Direktörü olarak atandı. Çömelek yeni görevinde finans, satın alma ve iş geliştirme süreçlerine liderlik edecek.

Lisans eğitimini 1998 yılında Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Okan Çömelek, kariyerine yatırım bankacılığı alanında başladı.

Lilly’ye 2002 yılında finansal analist olarak katılan ve finans organizasyonu içerisinde farklı liderlik görevlerinde bulunan Okan Çömelek, 2010 – 2011 yılları arasında Türkiye Etik ve Uyum Direktörü görevini üstlendi. 2011’den 2014’e kadar Lilly Türkiye Finans ve İş Geliştirme Direktörü olarak çalışan ve 2014’te Lilly Latin Amerika Finans Direktörü olan Çömelek, son olarak 2017’de Lilly Kuzey Asya Pasifik (NAPAC)  CFO’su olarak Avustralya, Kore, Hong Kong, Yeni Zelanda ve Tayvan’ın finans yönetimine atanmıştı.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat