AstraZeneca, üçüncü kez 2021 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne dahil edildi

AstraZeneca cinsiyet eşitliği gönüllülük çalışmaları, şeffaflığa olan bağlılığı ve şirketin tüm alanlarda cinsiyet eşitliğini destekleyen politikalarıyla Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde üçüncü kez yer aldı.

Cinsiyet eşitliğini destekleyen şirketlerin performansını izleyerek değerlendiren Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne (GEI) giren şirketler belli oldu. AstraZeneca, kurum içi ve kurum dışı cinsiyet eşitliği faaliyetleri ve politikasındaki başarısıyla beş kriterde ölçülen endeksteki 380 şirketten biri oldu.  

Konuyla ilgili açıklama yapan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, “Bugün AstraZeneca'nın üçüncü kez 2021 Bloomberg LP Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne dahil edildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Cinsiyetle ilgili kriterlerin gönüllü olarak açıklanması ile oluşturulan bu endekste yer almak, şirketimizin tüm alanlarında cinsiyet eşitliğini destekleyen kapsayıcı bir ortamı teşvik etmek için son yıllarda kaydettiğimiz ilerlemeyi temsil ediyor” diye konuştu.

Bu yılın endeks sonuçlarını değerlendiren Bloomberg Sürdürülebilir Finans Çözümleri Küresel Başkanı Patricia Torres, "İşletmeler günümüzün sanal dünyasında güçlü kurumsal kültürleri sürdürmek için çabalarken, iş liderleri önümüzdeki yıllarda cinsiyet eşitliği konusunda ilerleme kaydetme fırsatına sahip oluyor" diye konuştu.

Esnek çalışma anlayışı pandemide önem kazandı

2021 endeksi için sağlanan veriler 2019 mali yılına ait olsa da şirketlerin halihazırda daha esnek çalışma tarzlarını düşündüklerini gösteriyor. GEI'ye dahil olan şirketlerin yüzde 87'si çalışanlarına esnek çalışma saatleri sağlarken, yüzde 85'i de esnek çalışma imkânını tanıyor. Endekste COVID-19 salgını sırasında esnek çalışma yaklaşımlarının artan önemine de dikkat çekiliyor.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat