AstraZeneca Türkiye Biyofarma İş Birimi’nde  yeni atamalar

AstraZeneca Türkiye Biyofarma İş Birimi’nde Mehmet Ali Kekeç ile Sevil Sipahi yeni görevlere getirildi.

AstraZeneca Türkiye Biyofarma İş Birimi’nde Pazarlama & Lansman Mükemmellik Müdürü görevini yürüten Mehmet Ali Kekeç, Pazarlama Müdürü (Metabolizma) görevine; AstraZeneca Türkiye Pazarlama Müdürü (Metabolizma) görevini yürüten Sevil Sipahi ise Pazarlama & Lansman Mükemmellik Müdürü görevine atandı.

Mehmet Ali Kekeç Kimdir?

2006 yılından bu yana AstraZeneca Türkiye’de birçok görev üstlenen Mehmet Ali Kekeç, ekonomi eğitiminin ardından pazarlama yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 2006 yılında AstraZeneca Pazarlama Destek Hizmetleri Departmanı Kongre – Toplantı bölümünde başlayan Kekeç, bu alanda farklı rollerde görev almasının ardından 2012 yılında Pazarlama Departmanında çalışmaya başladı. 2012 - 2018 yılları arasında Pazarlama Bölümü’nde, Gastrointestinal ve Kardiyovasküler olmak üzere farklı iki tedavi alanında; sırasıyla Junior Ürün Yöneticisi, Ürün Yöneticisi ve Kıdemli Ürün Yöneticisi olarak çalıştı.  M. Kekeç, 2017 yılında Kenya’da “Afrika Sağlıklı Kalpler” Projesinde Orta Doğu & Afrika (MEA) Elçisi olarak geçici görevde de bulundu.  2018 - 2020 yılları arasında Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 2020 yılından bu yana Pazarlama & Lansman Mükemmellik Müdürü görevinin yanı sıra Orta Doğu & Afrika bölgesinde Kardiyovasküler & Renal & Metabolizma Marka Konseyi Lideri ve daha sonrasında da Renal Lansman Lideri olarak çalışan Kekeç bundan sonraki kariyerine AstraZeneca Türkiye Metabolizma Pazarlama Müdürü olarak devam edecek.

Sevil Sipahi Kimdir?

2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Lisans Eğitimi’ni ve 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Eğitimi’ni tamamlayan Sevil Sipahi, Kaliforniya Üniversitesi’nde Pazarlama ve İletişim Sertifika Programı’na katıldı. Kariyer hayatına 2008 yılında Abdi İbrahim İlaç’ta pazarlama departmanında başlayan Sipahi, burada Satış Temsilcisi, Junior Ürün Müdürü ve ardından Ürün Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılında GlaxoSmithKline İlaç’a katıldı. Burada sırasıyla Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü ve Satış Takım Lideri görevlerini üstlendikten sonra Kritik Hastalıklar (HIV/AIDS) İş Birim Lideri olarak Satış ve Pazarlama ekiplerine liderlik yaptı. 2018 yılında AstraZeneca Türkiye’de diyabet alanındaki ürün portföyünden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak göreve başlayan Sipahi ardından kalp yetersizliği ve kronik böbrek hastalığı lansmanlarına liderlik edip, görev süresi boyunca yurt dışı projelerinde çeşitli görevler üstlendi. Sipahi bundan sonraki kariyerine AstraZeneca Türkiye Pazarlama ve Lansman Mükemmellik Müdürü ve ayrıca yarı zamanlı olarak Uluslararası Bölge KVRM Proje Lideri olarak devam edecek.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat