Berko İlaç’ta Organizasyonel Gelişim ve Yeni Atamalar

Yenilikçi bakış açısı, 800’e yakın çalışanı ve dünya standartlarında 3 fazdan oluşan 21 bin metrekarelik üretim tesisleriyle “sağlıklı yarınlar” için çalışan ve üreten Berko İlaç, yeni atamalarıyla güçlenmeye devam ediyor. Ürün sayısı, üretim hacmi, cirosu ve insan kaynağıyla her geçen gün büyüyen Berko İlaç, yeni yönetim kadrosuyla gücüne güç kattı ve organizasyonel süreçlerinde atılım gerçekleştirdi.

Berko İlaç Fabrika Direktörü Oben Baykal, Ar-Ge ve Ruhsatlandırma Direktörü Recep Avcı, İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Direktörü İbrahim Sarıyar, Mali İşler Direktörü Cem Günbay, Tedarik Zinciri Direktörü olarak da Erhan Tosun atanırken, Üretim Müdürü Ömer Sürmen, Teknik Hizmetler Müdürü Ahmet Kabakçı, Ürün Müdürü Tuğba Temizer, Satış Etkinliği Yöneticisi Gökhan Ezber Berko İlaç’a katıldı.

Oben BAYKAL

Ankara Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2002 yılında, Roche İlaç’ta üretim mühendisi olarak iş hayatına başladı. Ardından, Sandoz İlaç ve sonrasında Novartis İlaç Kurtköy Tesisleri’nde üretimde çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2011-2015 yılları arasında Onko Koçsel İlaçları’nın Gebze Onkoloji ve non-Onkoloji Tesisleri’nin projelendirme, inşaat, kurulum ve devreye alma projesini yönetti. Burada toksik steril ürünlerin üretimi, izolatör teknolojileri ve containment sistemler konusunda edindiği tecrübeyi çeşitli uluslararası konferanslarda paylaşarak sektöre katkıda bulundu. 2015-2018 yılları arasında ise Roche İlaç’ta biyoteknoloji alanında, ürünlerin, hücreden başlayarak bitmiş ürüne kadar üretilmesi projesinde proje müdürü olarak görev aldıktan sonra bir süre çeşitli firmalara ilaç tesisi kurulumu üzerine danışmanlık yaptı. 2019 yılında Sandoz Gebze-1 Fabrikası’nın kapatılması ve ürünlerin yurt dışı Sandoz Tesisleri’ne transferi amacıyla burada proje müdürü olarak göreve başlayan Oben Baykal, fabrikanın Genveon İlaç’a devredilmesi sonrası bir yıl süre ile fabrika direktörlüğü görevini üstlendi. 2021 yılında fabrika müdürü olarak Berko İlaç ailesine katılan ve 2022 yılında Fabrika Direktörlüğü görevine atanan Oben Baykal, evli ve bir çocuk babasıdır.

Recep AVCI

1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesinden kimyager olarak mezun olan Recep Avcı, 1986 yılında Fako İlaçları ile ilaç sektöründe çalışmaya başladı. Fako İlaçları’nda 12 yıllık Ar-Ge tecrübesinden sonra, 1998-2000 yılları arasında Toprak İlaç’ta Ar-Ge formülasyon şefi olarak görev yaptı. 2000-2004 yılları arasında Bilim İlaç’ta formülasyon geliştirme şefi olarak görev alan Avcı, daha sonra sırasıyla 2004-2013 yılları arasında Abdi İbrahim’de formülasyon geliştirme müdürü, 2013-2017  yılları arasında Deva İlaç’ta Ar-Ge merkezinde Ar-Ge grup müdürü, 2017- 2020 yılları arasında Onko Koçsel’de Ar-Ge ve kalite grup müdürü olarak görev aldı. 2020’dan itibaren Berko İlaç’ta Ar-Ge koordinatörü olarak çalışmaya başlayan Recep Avcı, Ar-Ge ve Ruhsatlandırma Direktörü olarak atanmıştır. Avcı, evli ve iki çocuk babasıdır.

İbrahim SARIYAR

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesini ve  Maltepe Üniversitesi MBA programını tamamlayan İbrahim Sarıyar, Florida State Üniversitesinde İngilizce dil eğitimi aldı, 2003 yılında  Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları Yöneticiliği sertifika programını ve 2017 yılında Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme programını bitirdi. Çalışma hayatına 2001 yılında Süzer Holding bünyesinde başlayıp, insan kaynakları ve kalite yöneticisi olarak çalışan Sarıyar, daha sonra Tosçelik A.Ş.’nin insan kaynakları müdürü olarak kurumsallaşma süreçlerini yönetti. Ardından Türk Ekonomi Bankası’nda insan kaynakları yöneticisi olarak görev yapan Sarıyar, son olarak Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın (EBRD) ve Investcrop yatırım fonunun ortak olduğu Tiryaki Agro firmasında grup insan kaynakları müdürü olarak tüm kurumsallaşma süreçlerine liderlik etti. 2011-2016 yılları arasında, Yıldız Teknik Üniversitesi SEM bünyesinde İnsan Kaynakları Sertifika programlarında eğitmen olarak da görev yapan Sarıyar; mülakat teknikleri, performans yönetimi, iş hukuku, ücret ve bordrolama konularında eğitimler verdi. Aralık 2015 tarihinden bu yana Berko İlaç İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan İbrahim Sarıyar, İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Direktörü olarak atandı.

Cem GÜNBAY

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümü mezunu olan Cem Günbay, çalışma hayatına MT (yönetici adayı) eğitim programını kazanarak Akbank genel müdürlüğü ticari bankacılık pazarlama biriminde uzman yardımcısı olarak başladı. Daha sonra bünyesinde Goodyear lastikleri, Billur tuz, Chrysler kamyon imalatı, inşaat ve turizm alanlarında faaliyet gösteren firmaları barındıran TATKO holding grubunda finans uzmanı olarak çalıştı. 2000 yılında ilaç sektörüne geçiş yaparak 10 yıl boyunca Alman ilaç firması Hexal ve sonrasında Sandoz grubunda finans, bütçe-planlama ve raporlama bölümlerinde yönetici ve müdür pozisyonlarında çeşitli görevler aldı. Ardından kısa bir süre uçak bakım firması olan My Technic firmasında bütçe ve raporlama müdürü olarak çalıştıktan sonra Aralık 2010 yılında tekrar ilaç sektörüne geçerek Berko İlaç’ta sırasıyla bütçe ve kontrol, muhasebe ve finans müdürlüğü ve mali işler müdürlüğünde bulunan Cem Günbay, Mali İşler Direktörü olarak atandı.

Erhan TOSUN

İstanbul Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra, 2002 yılında Santa Farma İlaç’ta üretim-planlama ve kontrol asistanı olarak ilaç sektörüne başlayan Erhan Tosun, bu firmada 11 seneye yakın tedarik zinciri yönetimi alanında farklı pozisyonlarda çalıştı. Santa Farma İlaç’ta çalıştığı dönemde 2005-2007 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi alanında tezli yüksek lisans yapan Erhan Tosun, 2012-2013 yılları arasında Sandoz İlaç’ta depolar koordinatörü olarak çalıştı. Daha sonra HİPP Organic Bebek Mamaları’nda 2019 yılına kadar tüm süreçlerden sorumlu tedarik zinciri müdürü olarak görev aldı. 2019 yılında Toksöz Grup çatısı altında bulunan Arven İlaç, Verano Veteriner İlaç ve Montero Gıda firmalarının tedarik zincirlerinin baştan sona yönetiminden, grup tedarik zinciri müdürü olarak, sorumlu oldu. 2022 Şubat itibarıyla Berko İlaç’ta Tedarik Zinciri Direktörü olarak göreve başlayan Erhan Tosun, bugüne kadar tedarik zinciri yönetimi ve IT alanında farklı ölçekte pek çok lokal ve global projede yer almıştır.

Ömer SÜRMEN

1992 yılında Atatürk Üniversitesi Kimya bölümünden kimyager olarak mezun olan Ömer Sürmen, iş hayatına Eczacıbaşı Topluluğu’nda kalite kontrol sorumlusu olarak başladı. Ardından ilaç kariyerine adım attığı Abdi İbrahim’de 1998-2018 yılları arasında sırasıyla; kalite kontrol yöneticiliği, Ar-Ge formulasyon yöneticiliği, üretim yöneticiliği ve müdürlüğü yaparak farklı disiplinleri tanıma ve çalışma fırsatı oldu. 2017 yılında Abdi İbrahim’in Cezayir tesisinin devreye alınması ve ilk üretimlerin yapılması için expat olarak 6 ay Cezayir’de bulundu. Daha sonra 2018 yılında tesis kurulumu yeni başlayan Azeri orjinli ilaç firmasında üretim müdürü olarak göreve başladı. Burada yıllık 75 milyon kutu üretim kapasitesine sahip; katı, likit, yarı katı üretim ve ambalajlama potansiyeli olan tesisin kurulumu ve devreye alınması, T.C. Sağlık Bakanlığı denetiminin başarıyla geçilmesi ve fabrikanın GMP belgesinin alınması süreçlerini yönetti. 2022 yılında Berko İlaç’a Üretim Müdürü olarak katılan Ömer Sürmen, iş hayatının yanı sıra sosyal faaliyetleri de aktif olarak sürdürmektedir ve farklı rollerde başarılı bir tiyatro geçmişine sahiptir. Aynı zamanda 2012 yılından beri üyesi olduğu Kimyagerler Derneği’nde de genel başkan yardımcısı olarak aktif rol almaktadır.

Ahmet KABAKÇI

1998 yılında Hürriyet Anadolu Teknik Lisesi’nde Otomatik Kumada (Mekatronik) bölümünü okul birinciliği ile bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünü, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Honda Türkiye A.Ş. otomobil fabrikasında bakım onarım mühendisi olarak profesyonel iş hayatına başlayan Ahmet Kabakçı, enerji tasarrufu projeleri ve enerji Scadası kurulumları gerçekleştirdi. Daha sonra ilaç sektörüne Biofarma İlaç ile adım atarak Hüttlin FBD, granül ve Manesty kaplama makinaların kurulumlarında görev aldı. Electircfil Unifil Otomotiv firmasında yeni üretim binası ve yeni ürün projelerin devreye alınmasında Fransız proje ekibi ile birlikte görev aldı. 2012-2014 yıllarında Sandoz İlaç’ta yardımcı işletmeler ve üretim makinalarında bakım mühendisi olarak bakım, arızalar, kalibrasyonlar, kalifikasyonlar ile GEA FBD kurulumu, Glatt Smart 700 kaplama kurulumu ve devreye alınmalarında çalıştı, global enerji ekibi ile enerji verimliliği projeleri gerçekleştirdi. 2015-2021 yıllarında Biofarma İlaç’ta önce teknik müdür daha sonra mühendislik ve yatırımlar müdürü olarak çalışan Ahmet Kabakçı, Münir Şahin İlaç fabrikasından üretim hatlarının Biofarma’ya taşınması ve kurulumunu gerçekleştirdi. Çeşitli makine upgrade projeleri, tasarruf çalışmaları, yeni üretim makinaların kurulması ve devreye alınmasını gerçekleştirerek tüm işletme direktörlüğünün Capex-Opex bütçe yönetimi gerçekleştirdi. 2021-2022 yılında Onko Koçsel İlaç’ta teknik müdür olarak görev alan Ahmet Kabakçı, 2022 Mart ayından itibaren Berko İlaç’ta Teknik Hizmetler Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır.

Tuğba TEMİZER

Bahçeşehir Üniversitesi İşletme bölümünü tamamladıktan sonra 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları Yöneticiliği sertifika programını ve 2020 yılında ICF-Uluslararası Koçluk Federasyonu onaylı Profesyonel Uzman Koçluk programını bitiren Tuğba Temizer, ilaç sektörüne 2015 yılında Neutec İlaç’ta ürün tanıtım temsilcilisi olarak başladı. 2017 yılından itibaren Neutec İlaç, Generica İlaç ve Koçak Farma firmalarında farklı terapötik alanlarda akut ve kronik ürünlerden sorumlu ürün müdürü olarak görev yapan Temizer, Aralık 2021 tarihinden bu yana Berko İlaç Beyaz Grup Ürün Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Gökhan EZBER

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik bölümünü ve  Marmara Üniversitesi Vakfı Pre MBA programını tamamlayan Gökhan Ezber, 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda MIS (Yönetim Bilişim Sistemleri) sertifika programını bitirdi. Çalışma hayatına 1999 yılında reklam ve pazar araştırma sektöründe başlayıp, pazar araştırma ve sistem yöneticisi olarak çalışan Ezber, 2004 yılında ilaç sektörüne geçiş yaparak Nobel İlaç’ta satış etkinliği ve pazarlama destek süreçlerini yönetti. Ardından 2013 yılında Santa Farma İlaç’ta iş süreçleri uzmanı ve proje koordinatörü olarak görev yapan Gökhan Ezber, 2015 yılında ilaç istatistikleri ve veri şirketi olan IQVIA’in (Ims Health) ilaç şirketlerinin veri ihtiyacını karşılayan biriminde müşteri hizmetleri müdürü olarak görev alarak sektörün önde gelen firmalarıyla çalıştı. Son olarak 2021 yılında Koçak Farma İlaç’ta satış etkinliği süreçlerini geliştiren Ezber, Mart 2022 tarihinde Satış Etkinliği Yöneticisi olarak Berko İlaç’a katıldı.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat