Ecz. M. İbrahim Özkol

Eczanenin gerçek sahibi, ilacın bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını dert etmeyen sağlık otoritesi değildir. 

Eczanenin gerçek sahibi, her türlü angaryayı, her türlü baskıyı eczacının üzerine yıkan Sosyal Güvenlik Kurumu da değildir.

Eczanenin gerçek sahibi, uygulanan ilaç fiyat politikası nedeniyle çocuğunun ilacını bulabilmek için tüm eczaneleri dolaşmak zorunda kalan anne-babalardır.

Eczanenin gerçek sahibi, ilacı gider olarak gören Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamaları sonucu her gün daha da artan ilaç fiyat farklarını eczanesine veresiye yazdıran emeklilerdir.

Eczanenin gerçek sahibi, günün her saatinde eczaneye ulaşabilen, sorununu paylaşabilen insanımızdır. 

Eczanenin gerçek sahibi halkımızdır, eczanelerimiz de Halk Eczanesidir.

Peki ya eczacı?

Eczanenin yasal sahibi olan eczacı ise eczane emekçileriyle birlikte hastanın ilaca ulaşabilmesi için her gün fedakârca çabalayan,

İlacı bulunca SGK bürokrasisini çözmeye uğraşan,

Sorumlusu olmadığı haksız kesintilerle mücadele eden,

Karlılığı düştüğü için ilaca zam gelmesinden korkan,

Asgari ücrete yapılan zamların eczanesini daha fazla sıkıntıya sokacağını düşünürken çalışanlarının da bu ücretlerle nasıl geçineceğini dert edinen, 

Büyük bölümü gelirleri giderlerini karşılamayan noktaya gelmiş, eczaneyi sürdürebilmek için kredi peşinde koşan bir sağlık meslek mensubudur eczacı.

Ettiği yemin gereği kamu sağlığı adına karşılıksız olarak fedakârca sunduğu hizmetlere bir teşekkür bile çok görülen sağlık çalışanıdır eczacı.  

Kısacası eczane ve ilaçla ilgili her türlü sorunu göğüslemeye çalışan, toplum sağlığının korunması ve gelişmesi için çırpınan kişidir eczacı. 

Katlanılamaz noktaya gelen sorunlara artık eczanenin, dolayısıyla eczacının ve eczane emekçilerinin dayanacak gücü kalmadı.

Bu nedenle 16 Ekim’de Ankara’da halkımızın sağlığı için, yaşamak ve yaşatmak için, eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesine hep birlikte DUR demek için Tandoğan meydanında olacağız. 

Eczanelerin gerçek sahibi halkımızı da sesimizi duymaya, yanımızda olmaya ve Halk Eczanelerini korumaya çağırıyoruz.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat