“EINSTEIN KUMPANYASI” 28 NİSAN’DA, “SONDAN SONRA” 30 NİSAN’DA THINK HOUSE’TA!

Yeni nesil kültür girişimi THINK House, kendi prodüksiyonu olan tiyatro oyunlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor! Farklı zamanlarda yaşayan bir kadın ve bir erkeğin hayatlarını değiştiren karşılaşmasını alaturka bir bilimkurgu tadında anlatan ödüllü “Einstein Kumpanyası” adlı oyun 28 Nisan’da; bir nükleer saldırıdan kaçan iki kişinin iç çatışmalara ve şiddete sürüklenen hikâyesini sahneye taşıyan yeni oyun “Sondan Sonra” ise 30 Nisan’da THINK House’ta seyirciyle buluşacak.

Düşünce dünyasına evrensel nitelikte katkı sunan tiyatro oyunlarını, gösterileri, eğitim ve seminerleri meraklılarıyla buluşturan THINK House, şehrin merkezinde sahne, atölye ve co-working (ortak çalışma) alanı olmak üzere üç faaliyet alanında İstanbulluları ağırlıyor.

“EINSTEIN KUMPANYASI” / 28 Nisan 2023 Cuma 20.30

Farklı zamanlarda yaşayan bir kadın ve bir erkek birbirlerine âşık olabilir mi? Özdemir Nutku Ulusal Oyun Yazma Yarışması’ndan ödülle dönen ve 23. Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında Oyun Yazarı ödülüne layık görülen “Einstein Kumpanyası” oyunu, bu büyüleyici soruya “Evet” yanıtını veriyor ve seyircileri, Albert Einstein’ın zamansal paradoks teorisinin bir geceliğine gerçekleştiğini hayal etmeye çağırıyor. Devrim Pınar Gürbüzoğlu’nun kaleme aldığı, Hasan Demirci’nin yönettiği “Einstein Kumpanyası”nda Melissa Karagöz ve Bahadır Karaca birlikte rol alıyor. İzmirli genç tiyatro sanatçısı Ferit, başını belaya sokmuş ve bir karakol nezarethanesine düşmüştür. Öte yanda Yunanistan’ın Yanya kasabasındaki bir pansiyon odasında, İzmir’den göç etmeye zorlanmış Elina ise çektiği acılar yüzünden artık yaşamak istemiyordur. Farklı zamanlarda yaşayan Elina ve Ferit belki de hayatlarının en zor gecesini yaşıyordur. Ta ki evren onlara küçük bir kapı aralayana kadar… Tüm sevdiklerini kaybeden genç bir mübadil Elina ile hayallerinin peşinden koşmak isteyen sokak sanatçısı Ferit’in karşılaşmaları, her ikisinin de hayatını değiştirir. “Einstein Kumpanyası”, 1930’lu yıllarda yaşanan ve milyonlarca insanın evlerinden ayrılmasına, yollarda hayatını kaybetmesine neden olan Mübadele Dönemi’nin sonuçlarını alaturka bir bilimkurgu tadında seyre sunuyor.

“SONDAN SONRA” / 30 Nisan 2023 Pazar 20.30

Dennis Kelly’nin kaleme aldığı, Füsun Günersel’in dilimize çevirdiği THINK House’un yeni oyunu “Sondan Sonra”da sahneyi Ayşe Günyüz Demirci ve aynı zamanda oyunun yönetmenliğini üstlenen Hasan Demirci paylaşıyor. Her şey nükleer saldırıdan kaçan Mark’ın, Louise’i kurtarıp kendi evinin bahçesindeki sığınağa getirmesiyle başlar. Dışarıda her şey mahvolmuş, insanlar ölmüş ve radyoaktif toz her yeri kaplamıştır. Artık bu sığınakta birlikte yaşamak zorundadırlar. Topluma, hayata ve birbirlerine bakış açıları çok farklı olan bu iki insan, toplumdaki şiddetten kaçarken kendi iç çatışmalarından ve insan kadar eski bir dürtü olan şiddet olgusuna sürüklenmekten kaçamazlar. “İnsanlar seni ancak bir şekilde mahvedebilir; seni olduğundan farklı biri haline getirmelerine izin verirsen...”

 

THINK House’ta sahnelenecek tüm oyunların biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat