Müjdat Gezen ve KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’ndan Anlamlı Bağış!

31 AĞUSTOS’TAKİ “BABA KIZ” OYUNUNUN TÜM GELİRİ,

GEZEN’İN 2001’DE ÖĞRENCİLERİNE DEVRETTİĞİ

MÜJDAT GEZEN SANAT KÜLTÜR ve EĞİTİM VAKFI’NA BAĞIŞLANACAK…

Usta tiyatrocu Müjdat Gezen, yazdığı ve kızı Elif Gezen’le birlikte rol aldığı, içtenlik, sevgi, müzik ve sohbetle örülü “Baba Kız” oyunuyla, 31 Ağustos Çarşamba akşamı ilk kez KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun sahnesine konuk olacak. Türkiye’nin ücretsiz eğitim veren tek konservatuvarını kurarak bugüne kadar sayısız oyuncuyu sanat hayatına kazandıran Müjdat Gezen ve 2020’de hayata geçirdiği Bahçe Tiyatrosu’yla tiyatro sanatının güçlenmesine destek veren KüçükÇiftlik Park, ortaklaşa aldıkları kararla, oyundan elde edilecek tüm gelirin Müjdat Gezen Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’na bağışlanacağını açıkladı. Mey|Diageo kurumsal desteği ve URU organizasyonuyla gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunun biletleri, etkinlik başlama saati olan 21.00’e kadar gişeden ve online olarak Biletix’ten temin edilebilir.

Tiyatromuzun en değerli isimlerinden Müjdat Gezen’in 1991 yılında kurduğu, Türkiye’nin ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek kurumu olan Müjdat Gezen Sanat Merkezi, sahne eğitimini kuramsal derslerle destekleyen ve nitelikli sanatçı yetiştirmeyi hedefleyen sistemiyle bugüne dek sinema, televizyon ve tiyatro dünyasına sayısız oyuncu kazandırdı. Sanat merkezinin ve merkeze kaynak sağlayan Müjdat Gezen Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’nın esas sahiplerinin öğrenciler olduğunu söyleyen usta oyuncu, 2001 yılında her iki kurumu da öğrencilerine devretmişti.

Şehrin rakipsiz etkinlik ve eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de büyük bir yatırımla hayata geçirdiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu ise, üçüncü sezonunda da hem seyircileri yemyeşil huzurlu bahçe ortamında sevilen oyunlarla buluşturmaya hem de tiyatro sanatına destek olmaya devam ediyor.

Müjdat Gezen ve KüçükÇiftlik Park tiyatroya destek için bir adım daha atarak, 31 Ağustos 2022 Çarşamba akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek “Baba Kız” oyunundan elde edilecek tüm geliri Müjdat Gezen Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’na bağışlamaya karar verdi. Usta tiyatrocu ile müzik sanatçısı olan kızı Elif Gezen’in ilk kez aynı sahneyi paylaştığı oyunda ikili geçmişi yâd edip komik anılarını anlattıkları sıcacık bir söyleşiye seyircileri de dahil ediyor. Müjdat Gezen’in yazdığı, Elif Gezen’in müziklerini hazırladığı oyunun yönetmenliğini Evren Duyal üstleniyor. Elif Gezen’in aynı zamanda, babasının şiirlerinden bestelediği şarkıları etkileyici yorumuyla seslendirdiği oyun, Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.  

Başlama saati 21.00 olan oyunların biletleri online olarak Biletix’ten ve KüçükÇiftlik Park gişesinden temin edilebiliyor.

Bilgi için:            

instagram.com/kucukciftlikpark

kucukciftlikpark.com

twitter.com/KucukCiftlik

 

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu 2022 Programı

31 Ağustos    Baba Kız – Müjdat Gezen Tiyatrosu

1 Eylül            Fanatik – Siyah Beyaz ve Renkli

2 Eylül            Biraz Eksik Yaz Gecesi, Biraz Fazla Rüyası – Kumbaracı50

5 Eylül            Ağaçtaki Kız – DasDas

7 Eylül            Üçü Bir Arada – Davran Tiyatrosu



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat