Tarihi Alkazar Sineması kapısını açtı

İstanbul Beyoğlu'ndaki tarihi Alkazar Sineması, 5 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kapılarını açtı.

                    

Beyoğlu’nun sembol adreslerinden Alkazar Sineması, 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrası yeniden kapılarını açtı. Alkazar Sineması’nın açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta Refik Anadol’un Alkazar Dreams adlı eseri sergilendi.

“TARİHİ YAPI KÜLTÜR VE SANATLA İÇ İÇE BİR ŞEKİLDE YAŞAYACAK”

Açılış sonrası konuşan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, şunları söyledi:

* Alkazar Sineması tarihi bir mekan. Birkaç nesil için sinema deyince Alkazar Sineması’na gelmeyi hatırlıyor. İnsanlarımız o anılarını ve hatıralarını burada yeniden yaşayacakları için çok mutluyuz.

* Sonuçta Kültür ve Turizm Bakanlığının en önemli hedefi tarihi mekanları restore etmek ve kullanarak onları korumaktır. Burada da bir tarihi mekan restore edildi. Ama en önemlisi yine bu tarihi yapı kültür ve sanatla iç içe bir şekilde yaşayacak.

* Bu yapı 10 senedir kullanılmaz halde. Son derece mutluyuz. Elbette daha yapılacak çok işimiz var. Emeği geçen herkesi takdir ve teşekkür ediyorum.

                  

Kaynakça;

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/tarihi-alkazar-sinemasi-kapisini-acti/



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat