Esra Özdağ ile hikâyesini farklı yazan bir kadının hayatına renkli bir yolculuk yaptık.

Eczacının Sesi: Kitabınız hakkında konuşmadan önce kısaca sizi tanımak isteriz.

Ecz. Esra Özdağ: İzmirliyim ve Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. Kırk yaşından sonra Hacettepe Üniversitesinde Klinik Eczacılık Anabilim dalında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Yirmi yedi senelik meslek hayatımın içine acı tatlı pek çok tecrübe sığdırdım. En keyif aldığım süreç Akılcı İlaç Polikliniği projesini gerçekleştirirken öğrendiklerim ve öğrettiklerim oldu.

Eczacının Sesi: Akıllı ilaç polikliniği projesinden kısaca bahsedebilir misiniz?

Ecz. Esra Özdağ: Akılcı ilaç polikliniği hastane eczacılarının kronik hastalıklarda hastalara farmasötik bakım hizmeti verebilmeleri amacıyla planlanmış bilimsel bir çalışmadır. Çalışmanın ulusal bazda bir uygulamaya dönüşmesini sağlayabildiğimiz için de çok mutluyuz. Projenin aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında ‘Yılın Hastane Eczacısı’’ seçilmemi sağlaması da benim için ayrıca bir gururdur. 2017 yılında TİTCK tarafından düzenlenen bir başka proje yarışmasında üçüncülük ödülüne ve 2019 yılında Klinik Eczacılık dalında Altın Havan ödülüne layık görüldüm.

Eczacının Sesi: Görünen o ki üretmeyi çok seven birisiniz. Mesleğimize katkılarınız için ayrıca teşekkür ederiz. Peki yazmaya nasıl başladınız?

Ecz. Esra Özdağ: Oldum olası elim kalem tutmuştur. Yazı yazmayı bir ayıklanma yöntemi olarak kullandım yıllarca. Kendimi iyileştirmek için yazarken yazmanın tadını aldım. Okumanın ve yazmanın iyileştirici gücünü ve paylaşmayı çok seviyorum.

Eczacının Sesi: ‘’Kaktüs’’ ilk kitabınız sanırım?

Ecz. Esra Özdağ: Evet ilk öykü kitabım, daha doğrusu novella diye adlandırılan kısa roman olarak tanımlayabiliriz kitabımı. İç sesiyle volta atan, uçlarda gezinen coşkun duygulara sahip öznelerin sesinin duyulduğu bir kitap oldu. Karakterlerin sakinlikleri, sükunetleri bile coşkulu.

Eczacının Sesi: Siz de coşkulu bir kadınsınız, kitabınızda sizin hayatınızdan kesitler var mı?

Ecz. Esra Özdağ​​​​​​​: Hayır. Tamamen kurgu. Hız çağında yavaş varoluşların peşinde olmaları ve coşkuları dışında benimle ilgileri yok karakterlerin. Bir de inceliklerin yitirildiği bir Dünya’ya ben de onlar gibi öykünüyorum. Sözümü budaktan esirgemeden.

Eczacının Sesi: Sanırım siz edebiyat alanında da durmazsınız. Yeni kitap projeniz var mı?

Ecz. Esra Özdağ​​​​​​​: Elbette var. Ben elim, dilim, yüreğim elverdiği sürece üretmeye devam edeceğim. Hem eczacılık hem de edebiyat alanında.

Eczacının Sesi: Çok teşekkür ederiz Esra hanım. Yeni kitaplarınızı merakla bekliyoruz.

Meslektaşlarımızı bu üretken kadının ilk kitabının satır aralarındaki duygu dünyasına dokunmaya davet ediyoruz.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat