Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri  Ecz. Özgür ÖZEL,  "İlaç fiyatlarında düşüşe yol açan kararnamenin yürürlüğe girdiği 4 aralıktan bugüne kadar Türkiye genelinde 300'den fazla eczane kapandı. Yapılan tüm araştırmalar, bugün eczanelerin üçte birinin gelirine göre giderlerini karşılayamayacak noktada bulunduğunu gösteriyor" dedi.

Kısa Bir Süre İçinde 7000 Eczane Kapanacak

Özel, önümüzdeki kısa bir dönem içinde 7000 eczanenin ekonomik sıkıntıya girerek eczanesini kapatmak durumunda kalacağını bildirdi.

Sağlık ve ilaç alanında  eylül ayında yürürlüğe giren  uygulamaların eczacılara ağır yükler getirdiğini, ancak sorunların çözümü noktasında somut adımlar atılmadığını ileri süren Özel, "İlaç fiyatlarının düşmesine asla karşı değiliz. Aksine hastalara hizmet verirken daima kamunun çıkarlarını gözetiriz" dedi.

4 Aralıktaki kepenk kapatma eyleminin, seslerini başka türlü duyuramadıkları için son çareleri olduğunu, bu eylem sonrasında sözleşmelerinin feshedilmesiyle "adeta cezalandırıldıklarını" ileri süren Özel, "SGK'nın, 'süreç içinde sadece 9 eczane kapanır' beyanının aksine, yapılan tüm istatistikler bugün eczanelerin üçte birinin gelirine göre giderlerini karşılayamayacak noktada bulunduğunu gösteriyor. Bu da kısa bir süre içinde 7 bine yakın meslektaşımızın eczanesini kapatmak zorunda kalacağı anlamına geliyor" ifadesini kullandı.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat