Emekli Sandığından sağlık hizmetinden faydalanan kişileri (657'ye tabi çalışanlar hariç), http://www.emekli.gov.tr/gss.htm
SSK, BAĞ-KUR hak sahiplerini, http://www.emekli.gov.tr/gss.htm
Yeşil Kartlı vatandaşlarımızı kapsamaktadır. http://www.emekli.gov.tr/gss.htm
Eczane Uygulaması 5.4 versiyon 24.08.2006 akşamı eczanelerin kullanımına açılacaktır.
1.
Yeni hazırlanan uygulamada döküm listeleri sandık sistemi üzerinde tutulmaya başlayacaktır. İlk etapta sadece Emekli Sandığı reçetelerine ait döküm listeleri bu sisteme dahil edilecek olup ileriki versiyonlarda diğer kurum reçeteleri de aynı sistemle listelenecektir. Yeni versiyonda Emekli Sandığı reçeteleri herhangi bir bilgisayardan girilip birleştirme işlemi yapılmaksızın aşağıda belirtilen linkten döküm listesi alınabilecektir.http://www.emekli.gov.tr/Dokum
Döküm listesi yazdırma işleminden önce reçetelere ait tüm kontrollerin tamamlanmış ve Emekli Sandığına teslim aşamasına gelmiş olması gerekmektedir. Yazdırma işlemi sonuçlandıktan sonra reçetelere ait düzeltme yapma yetkiniz olmayacaktır. Bu sayede listelenip kuruma fatura edilen reçetelerin yanlışlıkla silinme durumu da ortadan kalkmış olacaktır.
Döküm listesi yazdırma işlemi için Adobe Acrobat Reader (ücretsiz) programının Türkçe versiyonunu bilgisayarlarınızda yüklü olması gerekmektedir. Yüklemeyi aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.
Girişi 25.08.2006 tarihi ve sonrasından yapılacak olan reçetelere hazırlanan yeni döküm alma ekranından ulaşabilirsiniz. Bu tarih öncesinde girişi yapılmış olup tarafınıza iade olabilecek reçetelere Reçete İade menüsünden işlem yaptıktan sonra Eczane Uygulaması içinde yer alan Reçete Döküm menüsündeki iade kısmından yazdırma işlemi yapabilirsiniz. Bu tarih sonrasında iade olabilecek reçetelere ise Reçete İade menüsünden işlem yaptıktan sonra yeni döküm alma ekranından ulaşacaksınız.
Not1 : Yeni versiyonu kullanarak reçete girişi yapmadan önce Emekli Sandığına ait döküm listesini almanız tavsiye olunur.
Not2 : Yeni versiyonu kullanarak alınan her bir döküm listesi için tekil bir döküm numarası üretilmektedir. Fatura, döküm ve reçetelerin yer aldığı zarfın üzerine
döküm numarası ile Emekli Sandığı eczane sicil numarası mutlaka yazılmalıdır.2. Reçete giriş ekranında, işlem yapılan reçete sahibine ait kullanım süresi dolmamış ilaçların ve rapor bilgilerinin görüntülenebilmesi.
3. Reçete giriş ekranında girişi yapılan ilaca ait rapor, teşhis vs. bilgilerin görüntülenebilmesi.
4. Reçete Kontrol işleminin sadece işlem no ile de yapılabilmesi.
5. Reçete Kontrol işleminde aynı gündeki birden fazla reçetenin ayrı ayrı ekrana yansıtılabilmesi.
6. Emekli Sandığı reçetelerine ait reçete arkası detay çıktısı reçete girişi esnasında yazdırılmalıdır. Eğer yazdırma işlemi bu aşamada yapılamazsa ReçeteKontrol/Silme kısmından da reçete arkası detay çıktısı alınabilir.
7. Emekli Sandığı reçetelerine ait silme işlemi için ReçeteKontrol/Silme kısmından işlem yapılması gerekmektedir.
Fakat döküm listesi yazdırılmışsa silme yetkiniz olmayacaktır.8.
Geçmiş versiyonlarda olduğu üzere reçete giriş işleminde 3. firmalara ait eczane paket stok kontrol programları için otomatikman kayıt oluşturulmaktadır. Birden fazla kişisel bilgisayar kullanarak reçete girişi yapan eczanelerimiz, ana bilgisayarlarında ReçeteKontrol/Silme menüsünden reçete bilgisini ekrana yansıtıp Paket Program Bilgi Aktarım Dosyasına EKLE tuşuna basarak diğer bilgisayarlarından girmiş oldukları reçete bilgilerini ilgili program için takip dosyasında toplamış olurlar.