Gözler, 23-25 Haziran’ da Konya’ da yapılacak olan Bölgeler Arası Toplantı’ da… Toplantıya, TEB Yönetimi, bütün eczacı odaları başkanları ve yöneticileri katılacak.

ECZACININ SESİ/ ÖZEL HABER

İlaç ve Eczacılık kulislerinde 3 ana konu yoğun olarak konuşuluyor:

1-İlaca bir ara zam yapılacağı,

2-Bazı ilaçların Kamu Kurum İskontoları’ nın (KKİ) geri çekileceği,

3-İlaç Fiyat Kararnamesi’ nin (İFK) güncellenerek, eczacı karlılıklarının artırılacağı.

Gözler Konya’ da…

Türk Eczacıları Birliği Yönetimi, 6 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, başta İFK güncellemesi olmak üzere, eczacıların yaşadığı tüm sorunların ve yapılacakların, 23- 25 Haziran 2022 tarihinde Konya’ da yapılacak olan Bölgeler Arası Toplantıda masaya yatırılacağını duyurmuştu.

TEB, açıklamasında şöyle demişti:

“Tüm bu konuların görüşüleceği ve Türkiye’deki bütün eczacı odası başkanlarının ve yöneticilerinin katılacağı 23 – 25 Haziran’da Konya’da düzenleyeceğimiz Bölgeler Arası Toplantıda; yaşanan sorunlar, içinden geçtiğimiz süreç ve yapılması gerekenler bütün ayrıntılarıyla masaya yatırılacaktır. Toplantı neticesinde çıkacak sonuçlara göre örgüt dinamiklerinin hayata geçirileceği yol haritamız, tüm meslektaşlarımızın beklentileri sonucunda ortaya konacaktır.”

Nasıl Bir “Yol Haritası” Çıkacak?

Şimdi, TEB ve Eczacı Odaları Konya Toplantısı’ na hazırlanıyor. Açıklamada sözü edilen “yol haritası” nın ne olacağı ise sosyal medyada meslektaşlarımız arasında tartışılıyor.

Sorulan soru ise şu:

-Yaşanan sorunları aşabilmek için Konya’ dan nasıl bir “yol haritası” çıkacak?



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat