Hekimlere tanınan haklar eczacılara tanınmadı.

Eczacılar kapsama alınmadı, eczacı odaları ardı ardına tepkilerini duyurmaya başladılar!

Ankara Eczacı Odası' nın açıklaması...

Hekimlerin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM tarafından kabul edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan hekimlerin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM tarafından kabul edildi. Eczacılar kapsam dışı kaldı.

Hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurulu'nda teklife eklenerek kabul edildi. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı teklife eklendi ve kabul edildi.

Kanun teklifinde eczacıların kapsama alınmayışı tepkilere neden oldu. Eczacı Odaları ardı ardına tepkilerini dile getiriyorlar.

Ankara Eczacı Odası’ nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Eczacıların Yok Sayılmasını Kabul Etmiyoruz❗

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile hekimlere ek gösterge zammı yapılmasını yerinde ve doğru bir karar olarak görmekle beraber, eczacıların düzenleme kapsamına dahil edilmemesini şiddetle reddediyoruz. Halkın ilaca erişmesi için pandeminin getirdiği tüm zorluklara göğüs gererek canla başla çalışan eczacıların görmezden gelinmesini, yok sayılmasını kabul etmiyoruz. Unutulmamalıdır ki sağlık bir bütündür ve tüm basamaklarda görev yapan sağlık çalışanları sistem içinde önemli bir yere sahiptir.

Eczacılar aldıkları eğitim ve ettikleri yemin gereği sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Dolayısıyla sağlık çalışanları arasında açık bir ayrımcılığa sebep olan ve adalet duygusunu zedeleyen bu yanlış bir an önce düzeltilmelidir. Buradan Sağlık Bakanlığı'na açıkça sesleniyoruz: Yapılan düzenlemenin vicdanlarda kabul görmesi için pandemi boyunca canını ortaya koyarak mücadele eden eczacılar da derhal bu kapsama alınmalıdır.

Ankara Eczacı Odası

Yönetim Kurulu”



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat