İstanbul Ecza Koop. da, genel kurulun ardından yönetim kurulu görev bölümü de yapıldı…

“İstanbul Ecza Koop. Yönetim Kurulu: Ecz. M. Sait YÜCEL (Başkan), Ecz. M. Turğay KORKMAZ (II. Başkan), Ecz. Erhan ALINMAZ (Genel Sekreter), Ecz. Sami PASLI (Sayman), Ecz. Hakan ERTEM, Ecz. Mehtap PALACI, Ecz. H. Cumhur NAMOĞLU, Ecz. Ercan ÇETİN, Ecz. Beste Ayça OĞUZ”

İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin 32. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. 2020 yılı çalışma dönemine ilişkin Raporların görüşülüp onaylandığı ve yetkili kurulların ayrı ayrı ibra edilip, 2021 Yılı Taslak Bütçesinin kabul edildiği Genel Kurul’da; yapılan seçimlerle İstanbul Ecza Koop yetkili kurulları yeniden belirlendi.

İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin 32. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda 3 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul’da yapıldı.  Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Genel Kurul, saat 13.00’de Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel’in açılış konuşması ile başladı. Sözlerine, pandemi sürecinde yaşananları özetleyerek başlayan Başkan M. Sait Yücel, hasta ile yüz yüze hizmet veren meslek grubu olarak eczacıların üstlendiği sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek, “Bu süreçte kooperatif olarak eczanelerimize hizmetlerimizi kesintisiz olarak götürdük ve her türlü desteği verdik” dedi.

Pandemi sürecinde başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkürlerini ileten Yücel, bu süreçte yaşamını yitiren eczacılar, eczacı teknisyenleri ve tüm sağlık çalışanları ile salgından hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini paylaştı.

Kooperatifin 2020 yılının başarılı bir dönem olduğuna da vurgu yapan Başkan Yücel, “bu dönemde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler, İstanbul Ecza Koop’un planlı ve sağlıklı büyümesini sürdürdüğünü gösteriyor. Özellikle, hizmet ağımızı adım adım genişleterek ve şubelerimizde yaptığımız iyileştirmelerle hizmetlerimizin hız ve kalitesini yükseltiyoruz” dedi. Yücel, bu dönemde yapılan çalışmalar ve halen devam etmekte olan proje ve yatırımlarla İstanbul Eczacılar Kooperatifi’nin geleceğinin daha sağlıklı ve güvenli bir yapıya dönüştürülmesini hedeflediklerini vurguladı.

Başkanlığını Ecz. Osman Asal Uçkunkaya, II. Başkanlığını Ecz. Murat Durmaz, Yazmanlıklarını Ecz. Gülce İren Akbaş ve Ecz. Ahu Ceren Emre’nin yaptığı Divan Kurulu seçiminin ardından, yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Genel Kurul’da daha sonra, Pandemi sürecinde hayatını kaybeden eczacıların yer aldığı bir slayt gösterisi yapıldı ve süreçte yaşamını kaybeden eczacılar bir kez daha anıldı.

Toplantıda daha sonra, Genel Kurul’a katılan konuklardan Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Taner Ercanlı, Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tolga Mumcu Çetinkaya, Van Bitlis Hakkari Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Hayrullah Fikret Baransel ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Cenk Kes, kongre üyelerine hitaben birer konuşma yaptılar.

Toplantı, açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından 2020 Yılı raporlarının sunumu ile devam etti. 2020 Yılı Çalışma Raporu’nun,  Genel Sekreter Ecz. Erhan Alınmaz ve Sayman Ecz. Sami Paslı, Denetleme Kurulu Raporu’nun ise Kurul Başkanı Ecz. A. Ruşen Dündar tarafından ayrıntılı olarak kongre üyelerine sunulmasının ardından, raporlar hakkında görüşmelere geçildi. Söz alan Kongre üyeleri, sunulan raporlar ve kooperatif çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunarak görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelerin ardından kürsüye gelen İstanbul Ecza Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. M. Sait Yücel, raporlar hakkında yapılan değerlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve Yönetim Kurulu’nun görüşlerini açıkladı.

Okunan raporların ardında Yönetim ve Denetleme Kurulu ayrı ayrı ibra edildi. Toplantıda daha sonra, kongre gündeminde yer alan maddeler sırayla görüşülüp oylanarak karara bağlandı. Kongre’de 2020 yılı bütçesinin görüşülüp onaylanmasından sonra, İstanbul Ecza Koop yetkili kurulları için seçim yapıldı. Yapılan seçimle İstanbul Ecza Koop Yetkili Kurulları, oy birliğiyle aşağıdaki isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri: Ecz. Mehmet Sait Yücel, Ecz. Mustafa Turğay Korkmaz, Ecz. Erhan Alınmaz, Ecz. Sami Paslı, Ecz. Mehtap Palacı, Ecz. Hakan Ertem, Ecz. Hakkı Cumhur Namoğlu, Ecz. Beste Ayça Oğuz, Ecz. Ercan Çetin

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ecz. Umur Güleç, Ecz. Sidar Diken, Ecz. Mesut Ekin, Ecz. Işıl Oğuz, Ecz. Aydın Yılmaz, Ecz. İlknur Bozkaya, Ecz. Anıl Ekici, Ecz. Ali Akkaya, Ecz. Nur İlge Çınar

Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri: Ecz. Ahmet Ruşen Dündar, Ecz. Uygar Şimşek, Ecz. Uğur Gümüş

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Ecz. Emrah Bayram, Ecz. Yılmaz Özdemir, Ecz. Hakan Turgut

TEKB Delegasyon Kurulu Asıl Üyeleri: Ecz. Mehmet Sait Yücel, Ecz. Murat Durmaz, Ecz. Mekin Doğa Halaçoğlu,  Ecz. Orhan Alici, Ecz. Zeynep Gürbüz

TEKB Delegasyon Kurulu Yedek Üyeleri: Ecz. Öner Gökmen, Ecz. Alper Gürsoy, Ecz. Fatma Misket, Ecz. Ufuk Pamuk, Ecz. Sedef Fatma Abdullahoğlu

YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

3 Temmuz 2021 Cumartesi İstanbul Eczacılar Kooperatifi 32. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçim sonucunda, Kooperatif Yetkili Kurullarının yeniden belirlenmesinin ardından, ilk toplantısını gerçekleştiren Yönetim Kurulu, görev dağılımı yaparak çalışmalarına başladı.

İstanbul Eczacılar Kooperatifi yetkili kurulları şu isimlerden oluşuyor:

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ: Ecz. M. Sait YÜCEL (Başkan), Ecz. M. Turğay KORKMAZ (II. Başkan), Ecz. Erhan ALINMAZ (Genel Sekreter), Ecz. Sami PASLI (Sayman), Ecz. Hakan ERTEM, Ecz. Mehtap PALACI, Ecz. H. Cumhur NAMOĞLU, Ecz. Ercan ÇETİN, Ecz. Beste Ayça OĞUZ

DENETLEME KURULU ÜYELERİ: Ecz. A. Ruşen DÜNDAR, Ecz. Uygar ŞİMŞEK, Ecz. Uğur GÜMÜŞ

TEKB DELEGASYON KURULU ÜYELERİ: Ecz. M. Sait YÜCEL, Ecz. Murat DURMAZ, Ecz. Mekin Doğa HALAÇOĞLU,  Ecz. Orhan ALİCİ, Ecz. Zeynep GÜRBÜZ

https://www.iskoop.org/yonetim-kurulu-gorev-dagilimi-yapildi-2/



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat