Ankara Eczacı Odası’ nda seçim çalışmaları hız kazandı.

Ecz. Süleyman Güneş’ in başkan adaylığında Ankara Eczacı Odası Yönetimi’ ne aday olan Ankara Birleşik Eczacılar Grubu bir basın açıklaması yayımladı.

Söz konusu basın açıklaması şöyle:

ANKARA ECZACI ODASI’NA ADAYIZ

Değerli basın mensubu;

Bizler; 4.500’den fazla üyesiyle eczacılık mesleğine yön veren, ülkemizin en büyük Eczacı Odaları’ndan Ankara Eczacı Odası (AEO)'nı değişik dönemlerde yönetmiş; zaman zaman Türk Eczacıları Birliği'nin kurullarında görev almış; yönetim becerisi ve tecrübesine sahip Birleşik Eczacılar Grubu’yuz.

Ankara Eczacı Odası’nın, önümüzdeki eylül ayında gerçekleşecek olağan genel kurulunda, Ecz. Süleyman Güneş liderliğinde yeniden göreve talibiz. Sn.Güneş; üç dönem Ankara Eczacı Odası Genel Sekreterliği; üç dönem de Ankara Eczacı Odası Başkanlığı yapmış, görev süresi boyunca meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne dönük çalışmaları, bilgisi ve tecrübesiyle gönüllerde taht kurmuş bir isimdir.

Sn. Güneş’in liderliğindeki Birleşik Eczacılar Grubu da Cumhuriyet değerlerine bağlı, demokratik, her görüşten üye profiline sahip, katılımcı bir Ankaralı eczacı topluluğudur. Ortak amacı eczacılık olan grubumuz; günlük siyaset ile değil, sağlık ve ilaç politikalarıyla ilgilenmekte, ayrışmayı değil birleşmeyi hedeflemektedir.

Eczacılık mesleğinin bir kamu hizmeti olduğunu; bunun bugün tecrübe ettiğimiz Covid-19 Pandemisi koşullarında daha da belirgin hâle geldiğini biliyoruz. Bu nedenle Ankara Eczacı Odası'nı yönetmeye ve Türk Eczacıları Birliği yapısını yeniden şekillendirmeye talip olurken; bunu şahsi çıkarlarımızı bir kenara bırakarak ve halk sağlığına öncelik vererek, temsil ettiğimiz tabanın hak ve çıkarları adına yaptığımızı söylüyoruz.

Sadece toplum eczacısını değil aynı zamanda kamu eczacısını da temsil etme iddiasındayız. ‘Özlük haklarınızı düzelteceğiz’ diye göreve gelenlerin, kamu eczacısının hak ve çıkarlarını savunamadığını biliyoruz. Biz sorunları ve çözüm önerilerini birlikte belirleyeceğimiz, ayakları yere sağlam basan, sonuç odaklı her türlü çalışmanın içinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Biz meslektaşlarımızın temsilcisi olan kurumların takip eden değil, takip edilen yapılar olacağı sözünü veriyoruz.

Dayanışmayı ön plana alıyoruz çünkü biliyoruz ki; bir ve bütün olan eczacılar geçmişte olduğu gibi bugün de yakıcı sorunların üstesinden gelebilir.

‘Mesleğin birleştiren gücü’ olarak gerek toplum gerekse kamuda görev yapan Ankara Eczacısı'nın Eylül ayında gerçekleşecek genel kurulda bizlere görev vermesini bekliyoruz...

Saygılarımızla,

Ankara Birleşik Eczacılar Grubu



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat