"Bir yeşil ol,

Gün gelir

Ovalara sığmaz içimizdeki ağaçlar."

 

Fazıl Hüsnü Dağlarca

 

Bu sabah, şimdi dünya gözüyle en sevdiğinize, en çok sakındığınıza, en kıymetlinize bakın. Lütfen tekrar bakın. Detaylarını inceleyin, içinize çekin, özümseyin.

Böyle aşkla kucakladığınız, bağlandığınız kişi, nesne ya da her neyse, hep var olacak artık, siz var oldukça... Aynen evrendeki seslerin yok olmaması gibi, insan beynindeki görüntü ya da kayıtlarda yok olmuyor.

Özellikle son günlerde yaşanan dünya gündemi, kimyasallar ve bununla zehirlenen çocukların görüntüleri de silinmeyecek. İnsan kalabilmenin ezici ağırlığı hep boynumuzdan asılacak.

Bir kez daha bakın... Denize bakın, parlak yeşilin koyu maviye dönüşünü izleyin. Görmediğiniz balıkları ve uzanamadığınız bulutları hissedin. Selamlayın onları ve sevin.

Dünya sadece severek yaşanabiliyor. Çevrenizdekiler kadar yaptığınız işi de sevin... Zira mutluluğun anahtarı tam burada saklanıyor.

Bundan 11 yıl önce, yine böyle kıştan bahara geçmenin kıpırtısı ve yine ortamdaki keyifsizlik, bizi için için boğuyordu. "Nasıl" diye kıvranırken, Moğollar’ın “bişey yapmalı” sözleri beklediğimiz kıvılcımı çakıverdi.

 

“Birşey yapmalı, bir ses vermeli, bir ses çıkmalı” dedik.

Meslek sevgimiz ve dostlarımıza inancımız ile yola çıktık. Hiç bir şey saklı kalmadan, açıklıkla, dürüstçe, meslektaşlarımızla paylaşarak, eczacılık alanında olanlara ve olacaklara ışık tutmayı istedik.

 

6 Nisan 2006’dan itibaren koşuyoruz. En çok ta kendi içimizde yarışıyoruz.

Eczacının Sesi, günlük, saatlik hatta tatil ve uyku hali tanımadan devam ediyor. Kongreler, fuarlar, toplantılar, şehir içi- şehir dışı yolculuklar... Okuyucularımızla buluşma günleri, salı toplantıları... Pek çok konuda deneyimli, farklı açılardan bakabilen, her biri mesleğimize ayrı ayrı katkı veren yazarlarımız, muhabirlerimiz ve meslektaşlarımız ile kocaman bir aileyiz.

 

Şimdi ve gelecek için varız. Hep birlikte yaşama ve çalışma şartlarımızı belirlememiz gerektiğine, mesleğimizin hak ettiği saygınlığı oluşturabileceğimize ve geleceğimizi şekillendirebileceğimize yürekten inanıyoruz. İşte "Farmazi Akademi" bunun için kuruldu. Mesleğimizin varlığını ve geleceğini sağlayacak olan bizleriz. Farmazi Akademi’yi ayrıca anlatacağım.

 

Bugün; "Eczacının Sesi e-Gazeteyi" her gün 25 bin ayrı internet bağlantısı kullanan kişi ziyaret ediyor, 50-60 bin ayrı kişi bilgisayarında, akıllı telefonunda izliyor. Eczacının Sesi e-gazeteyi izleyen kişiler, köşe bucak her yerini tarıyor, ilgi ile okuyor. İstatistiklerin söylediğine göre; bir gün içinde yaklaşık 1 milyon kere tıklanıyor! Sosyal Medya’da 30 bini aşkın kişi takip ediyor.

Eczacının Sesi; çok açık, sektörün lider yayını...

 

Biz, okuyucularımız ve yazarlarımız bu mesleğe gönül vermiş kişileriz. Mesleğimizin ve dünyanın daha güzel olabileceğine inanıyor, bu umutla ve azimle devam ediyoruz.

 

Başlarken söylediğimiz gibi;

Biz sesimizin yankı bulacağına hep inandık.

Sesiniz sesimiz oldu.

İyi ki başlamışız.

 

Birlikte nice senelere...

 

 

o.demir@eczacininsesi.com



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat