Büyük bir ilaç firması Kasım-Aralık 2016 aylarında 2000 eczacıyla bir anket çalışması yapmış.

- "Mesleki olarak ne okuyorsunuz, haberleri nereden alıyorsunuz, nereden bilgileniyorsunuz?" sorusunu sormuşlar. Nezaket gösterip bizi ofisimizde ziyaret ettiler. Çalışmayı ve sonuçlarını ilettiler.

Eczacının Sesi e- Gazetemiz açık ara 1. çıkmış.

2. sırada Türk Eczacıları Birliği resmi web sitesi (teb.org.tr) var.

3. sırayı sosyal medya almış.

İlk 10 içinde Eczacının Sesi dışında özel bir mesleki yayının adı geçmiyor.

(Bu çalışma hakkında şimdilik bu kadar yazabildim. Gerekli izni aldığımızda söz konusu çalışmayı detaylarıyla yayımlayacağız)

***

Haberlerimiz gündemin nabzını tutuyor. Gündemin sorunlarının çözümüne ışık oluyor.

Hep dediğimiz gibi; "Haberde tarafsız, yorumda özgür" ilkesiyle haberlerimizi hazırlıyor ve yayımlıyoruz.

Haberde bir diğer olmazsa olmazımız ise "doğru ve hızlı haber".

Dile kolay, her gün güncellenen e- gazetemiz 10 yılı aşkın bir süredir yayında ve tek bir kez olsun tekzip edilmedik. Gururluyuz.

***

Ecz. Hakan Gençosmanoğlu ilaç, eczacılık ve toplum sağlığına ilişkin güçlü yorumlarını, analizlerini sürdürüyor. Bunun yanında, kendi tarzınca alanımızın, sektörümüzün önde gelenleriyle gerçekleştirdiği röportajlar artık bir klasik oldu. İlgiyle okunuyor.

Ecz. Ertan Çiftçi, eczacılık alanımızın özellikle mevzuatla ilgili, yasal ve mali alanına ilişkin analiz ve öngörüleriyle ışık tutuyor. Yol gösteriyor. Yaşam onun öngörülerini hep doğruluyor. Üniversiteler ile sürekli iletişimimizi sağlıyor.

Ecz. Nurdan Şahin, "mutfağımızın" yöneticisi. Gerek toplantılarımızda yaptığı çözümlemeler gerekse akademik, bilimsel yazıları ile gazetemizi zenginleştiriyor. En çok da yetişemediğim anlarda beni kurtarıyor.

Ecz. Mustafa Tolga Kızıltuğ, tam bir gizli kahraman. Sosyal medya hesaplarımızın tamamını başarıyla o yönetiyor. "Tolga" diye seslenmeniz yeterli, her daim görev başında, her daim nöbette.

Prof. Dr. Canfeza Sezgin’ e özel bir teşekkür. Onca yoğunluğunun içinde bize zaman ayırıyor. Eczacının Sesi için yazdığı yazılar olağanüstü ilgi görüyor. Alanında otorite sayılan bir bilim insanının bize özel yazılarını yayımlamak onur verici.

Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan, unutulmaya yüz tutmuş majistral ilaçları olması gerektiği gibi yeniden eczacılığın gündemine taşıdı. Çok çok önemli bir görevi sırtlandı ve taşıyor. İnsanüstü bir gayretle, davet edildiği her ilde konuşuyor, anlatıyor.

SGK Başmüfettişi Fevzi Çakmak, gerek SGK uygulamalarına ilişkin gerekse eczacılık mevzuatına ilişkin güçlü yorumlarıyla ve titizlikle kullandığı hukuk diliyle alanımızın yol göstericisi olmaya devam ediyor.

Ecz. Kadir Sedat Sofugil, kendi tarzında ve çok yönlü bakış açısı ile eczane eczacılarının güçlü sesi olmaya devam ediyor. Kendine özgü diliyle, içimizden geçeni, bazen isyanımızı seslendiriyor. Çoğunlukla söylenmesi gerekenleri ama söylenemeyenleri yüksek sesle söylüyor.

Ecz. Gül Kara, Medikal Malzeme ve Spor Eczacılığı alanlarında artık danışılan, önde gelen bir isim oldu. Eczacılarımızın "acaba" diye yaklaştığı, eczane içinde tam konumlandıramadığı  konu ve ürünleri kolayca anlatıyor ve keyifle okunuyor.

Drama Lideri Zafer Şarlayan, hikaye tadında yazılarıyla entellüektül dünyamızı besliyor, bilgilendiriyor, ışık oluyor. Araştırmacı ruhumuzu tetikliyor, hatta tarihimize ilgimizi artırıyor. Kullandığı dilin seçkinliği gazetemize zenginlik katıyor.

Ecz. Sabih Tekin Çağlar, meslek örgütlerimizde uzun yıllar üst düzeylerde yöneticilik yapmış bir isim. Zengin ve güçlü birikimini yazılarına aktarıyor. Yalnızca mesleğe dönük değil, meslek örgütlerimizin çalışmalarında da öğretici, yol gösterici olma görevini sürdürüyor. Toplumsal duyarlılığını kendine özgü diliyle hedeflerine ulaştırıyor.

Farmazi Akademi Genel Koordinatörü Orhan Yıldız, güçlü sektörel deneyimi ve farklı bakış açısıyla çok anlamlı bir katkı sunuyor. Zaman zaman biz eczacıların göremediği, farkında olamadığı kör noktalarımızı gün ışığına çıkartıyor. Eğitimci kimliğini deneyimiyle yoğurup hazır halde tüm ilgililerin önüne seriyor.

Ecz. Şeyma Şahin, kendine özgü üslubuyla, bilimsel-akademik konuları tarih öncesi hikayeler ile o kadar güzel birleştiriyor ki; aktardığı yazılarında bize farklı bir öğrenme ve ilgi alanı açıyor. Yalnızca eczacılara değil aslında. Yazılarının tüm sağlık dünyasında ilgiyle okunduğunu biliyoruz.

Ecz. Ayşe Arık Coşkun, bir dünya eczacısı. Dünyada Eczacılık köşesinde bize uzakları yakın ederek, mercek altına aldığı ülkeleri tek tek anlatıyor. Dünyada uygulanan, ülkemizde de uygulanabilir ’’eczacılık’’ ı gösteriyor. Dünyadan yaptığı eczacılık haberleri geniş ilgi görüyor. Bize dünyayı taşıyan bir bilgi yüklenicisi ve aktarıcısı olarak hiç durmadan çalışıyor.

Özgür Köşe’ mizde yazan konuk yazarlarımız güncel sorunların yanında geleceği de anlatıyorlar. Yalnızca meslekle ilgili değil, ülkeye, dünyaya ilişkin duyarlılıklarımızı arttırıp, entellektüel yanımızı da besleyip büyütüyorlar.

Ben ise, editör olarak görevimi yapmaya çalışıyor, projeksiyonu bazen sektöre, bazen bize çeviriyorum, ışığı her tarafa tutmaya çalışıyor ve yazılarımla size ulaşıyorum. Eczacının Sesi e- Gazete’ nin her alanına dokunmaya çalışıyorum.

"Dostuna yarasını gösterir gibi,

Bir salkım söğüde su verir gibi,

Öyle içten

Öyle derin,"

 

Sevgili dostlar, 2017’de daha güçlü ve sürprizlerle dolu bir Eczacının Sesi e- Gazete sizi bekliyor.

Bir yılı daha geride bırakıyoruz.

Meslektaşlarımıza, eczane çalışanlarımıza, sektör çalışanlarımıza, ilgili kamu görevlilerimize, okurlarımıza, katkı verenlerimize, gönüllü muhabirlerimize, konuk yazarlarımıza, Eczacının Sesi ile dayanışma içinde olan tüm eczacı örgütlenmelerine, burada tek tek adını yazamayacağım herkese, hem kendi hem de Eczacının Sesi ailesi adına saygı, sevgi ve minnetlerimi sunmak isterim.

Sonsuz teşekkürler...

Ve hemen ekleyeyim, bu ilgi ve liderlik ile gelen sorumluluğumuzun çok farkındayız. Bu bilinç ile Eczacının Sesi her gün daha da güçlenerek yayınına devam ediyor.

Yeni yılın bir öncekinden daha güzel olmasını, dünyaya ve ülkemize barış getirmesini yürekten diliyorum.

Sevgilerimle...

 

o.demir@eczacininsesi.com

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat