Türk Profesörden, Tüp Bebekte Başarı Şansını Gösteren Çevrimiçi Test

Yaş, genetik ve çevresel koşullar nedeniyle kısırlık problemi yaşayan pek çok çift, çocuk sahibi olmak umuduyla yardımcı üreme tedavilerinden yardım alıyor. Tüp bebek yöntemi ise başarı şansı yüksek tedavi seçeneklerinin başında geliyor. Ancak, tedaviye başlamadan önce, anne ve baba adayları için çeşitli testlere ihtiyaç duyuluyor. Prof. Dr. Bülent Tıraş’ın resmi internet adresinde yer alan çevrimiçi tüp bebek başarı şansı hesaplama aracı, bir tüp bebek döngüsünde başarı şansınızı hesaplamanıza olanak sunuyor.

Kısırlık; kadının ve erkeğin yaşı, yaşam koşulları, genetik koşullar ve çeşitli çevresel faktöre bağlı olarak giderek artan sayıda çifti etkiliyor. Çocuk sahibi olmak isteyen ancak başarılı olamayan çiftler, özellikle son yıllarda artan başarı oranları nedeniyle, kısırlık tedavisi için tüp bebek tedavisini tercih ediyor.

Gelişen teknolojiler ile oldukça umut verici sonuçlar vaat eden tüp bebek tedavisi; anne adayının rahminden alınan yumurta ve erkekten alınan spermin, laboratuvar ortamında döllendirildikten sonra embriyoya dönüştürülmesini, ardından da implantasyonun gerçekleştirilmesini, yani embriyonun rahme gömülmesinden oluşuyor. Bu sayede pek çok anne-baba adayı da çocuk sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Türkiye genelinde çok çeşitli tüp bebek merkezleri bulunuyor. Aynı şekilde, bu işlemi yapan uzman doktorların sayısı da oldukça fazla. Acıbadem Maslak Hastanesi’nde görevine devam eden ve tüp bebek tedavisi alanındaki başarıları ile öne çıkan Prof. Dr. Bülent Tıraş, internet sitesinde ücretsiz olarak hizmete sunduğu çevrimiçi hesaplama aracı ile, tüp bebek tedavisini denemek isteyen çiftlerin, tedavi döngüsünün gerçekleştirilmesi durumunda başarı şanslarının ne olduğunu öğrenmelerine olanak sunuyor.

Testin doğru bir sonuç verebilmesi için, verileri kendinize göre doldurmanız gerekiyor. Yaş, boy, kilo geçmiş düşük sayısı ve tüp bebek tedavileri, anne adayının AMH seviyeleri, genetik hastalıklar, sigara gibi çevresel faktörleri baz alarak hesaplama yapan bu çevrimiçi test ile, tedavi döngüsünü denemeniz durumunda başarı yüzdenizi dakikalar içinde hesaplayabilirsiniz!

Neden çevrimiçi test?

Başarısız tüp bebek tedavileri, hem kadın hem de erkekler için duygusal ve maddi olarak oldukça zorlayıcı olabilir. Daha önce başarısız tüp bebek tedavisi karşılaşan hastaların deneyimleri de bunu doğrulamaktadır.

Bu noktada, bireysel faktörlere bağlı olarak hesaplama yapan bu çevrimiçi test, tüp bebek döngüsünün denenmesi durumunda başarı şansınızın ne olduğunu göstermektedir. Testin ardından, alanında uzman bir doktor yardımıyla başarı şansınızı yükseltecek faktörleri gözden geçirebilirsiniz.

Tüp bebekte başarı şansınızı dakikalar içinde öğrenin

Tüp bebek tedavilerindeki başarısı ile tanınan Prof. Dr. Bülent Tıraş’ın resmi internet adresinde yer alan ücretsiz çevrimiçi tüp bebek başarı şansı hesaplama aracında; hastanın yaş, boy, kilo, geçmiş gebelik, düşük ve tüp bebek deneyimleri gibi bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Tüm alanları doldurduktan sonra, “Hesapla” bağlantısına tıklayarak, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tahmini başarı yüzdenizi görüntüleyebilirsiniz. Bu çevrimiçi test sayesinde, mevcut koşullarla tüp bebek tedavisi döngüsünü denemenin sizin için ne kadar uygun olacağına dair bir tahmin elde etmiş olursunuz.

Dünya genelinde, gelişen teknolojilerle birlikte pek çok farklı yardımcı üreme tekniğinden söz edilebilir. Tüp bebek tedavisi, etkinliği kanıtlanmış bir tedavi seçeneği olsa da, pek çok çift için yüksek maliyetli olabilmektedir. Bu nedenle, çiftler genellikle uzun bir süre tedaviyi denemeyi erteleyebilmektedir.

Çevrimiçi ücretsiz tüp bebek başarı şansı hesaplama aracı sayesinde, yardımcı bir üreme tedavisi olarak doğrudan tüp bebek tedavisini tercih edebilirsiniz. Prof. Dr. Bülent Tıraş’ın resmi internet adresindeki bu hesaplama aracı ile başarı yüzdenizi öğrenmek isterseniz, buradaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

 

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat