Yaren leylek 4 yavrusunun yuvasını Adem Yılmaz'ın evinin yanına yaptı

Her göç döneminde Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına konan Yaren leylek, 4 yavrusunun yuvasını Yılmaz'ın evinin yanına yaptı.

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde 12 yıldır her göç zamanı gelerek Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren isimli leylek, bu yıl 4 yavru dünyaya getirdi. DHA'nın aktardığına göre balıkçılık yapan Yılmaz’ın evinin yanına yuva kuran Yaren leylek, yavrularını da buraya taşıdı.

Eskikaraağaç Leylek Köyü’nü ziyaret eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesi, köyde yaşayan vatandaşlarımıza da ekonomik yönden ciddi bir katkı sağlamakta. Kırsal turizmde Eskikaraağaç, Karacabey’imizin önemli bir kilometre taşı olmaktadır. Bildiğiniz gibi Adem Amca ile Yaren Leylek arasında 12 yıldan beri devam eden bir dostluk ilişkisi var. Aynı La Fontaine masallarında olduğu gibi ama gerçek olan, masal olmayan bir hikaye, bir senaryo sürmektedir. Ve Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden Yarenseverler, 24 saat yarenleylek.com adresinden Yaren Leylek ve yavrularını izlemektedir. Tabii bu ilişki bu yıl farklı bir boyut kazandı. Yaren Leylek, iki sokak ötede olan yuvasını Adem Amca’nın hemen yakınındaki bir yuvaya taşıdı ve yavrularını artık Adem Amca’nın 24 saat nezaretinde büyütmekte” dedi.

Yaren’in bu yıl 4 yavrusu olduğunu söyleyen Adem Yılmaz da “Bu sene çok mutluyum. Çünkü Yaren iki sokak ilerideki yuvasından evimin yanına gelip, yuva kurup, burada şimdi yavru yaptı. Yani benim gözümün önünde sürekli bu yaz. Beraber olacağız. Yeri geldiği zaman bahçeme iniyor. Bahçemde besliyorum, ondan sonra sabahları kayığımda besliyorum. Yani bu yaz Yaren’le daha çok ilgilendiğim için çok sevinçli, çok mutluyum” diye konuştu.

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden tek köy olan, Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü, her yıl göç döneminde on binlerce leyleğin geçtiği bir göç rotası üzerinde yer alıyor. Köy, aynı zamanda yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor.

 

Kaynak:https://www.gazeteduvar.com.tr/yaren-leylek-4-yavrusunun-yuvasini-adem-yilmazin-evinin-yanina-yapti-galeri-1619218

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat