Soğuk algınlığı, grip ve nezlenin tedavisi için doğal çözümler...

Yazıma, sizlere yeni yıl için sağlık ve mutluluk, ülkemize huzur dileklerimle başlıyorum.

Hastalara soğuk algınlığı, grip ve nezleyi daha kısa sürede atlatmaları ve günlük hayatlarına devam ederek yaşamaları için doğal tavsiyeleriniz neler olabilir?  

Denenmiş ve iyi sonuçlar alınmış tavsiyelerim…

Aktar tababetinden hastalarımızı korumak görevimiz!

Hekim, reçeteye genellikle sentetik değişik ilaçlar yazdığı veya sizler de bu sisteme alıştığınız için hastalarınıza değişik, sentetik ilaçlarla yararlı olmaya çalışıyorsunuz.

Durum böyle olunca, kendisini doğal yolla tedavi etmek isteyenler aktarlara gidiyor. Kaç yıllık olduğu, depolarda beklerken üzerinde hangi canlıların (!) gezdiği belli olmayan, çuval veya kutular içinde bulunan, kalitesi belirsiz otları alıp, kaynatıp içiyorlar. Ama bitkilerle tedavi konusunda eğitimlerinde bilgi almış olan tek meslek mensubu olan sizler, bitkiler ve bitkisel ürünlerden nasıl yararlanabileceğini onlara anlatsanız, eminim aktardan medet ummayacaklar.  

Eczanede bulunan ürünler 

Hastanıza aşağıdaki bitkisel ürünleri kullanarak çok güzel bir tedavi reçetesi sunmuş olacaksınız. İşte size tavsiyelerim:

  • Soğuk algınlığı veya nezle başlarken, tavsiye edebileceğiniz en iyi ürün Afrika Sardunyası (Pelargonium sideoides) kökünden hazırlanmış tentür. Dozu prospektüsünde 30 damla günde 3 defa şeklinde ama benim tavsiyem günde 3 defa 40 damla, 3 gün bu şekilde, 4. günden sonra (30X3) şeklinde devam edip şişenin tamamının bitirilmesi. Bu tentürün soğuk algınlığında, hastalık belirtilerini gerilettiği ve süreyi kısalttığını gösteren çok sayıda klinik çalışma bulunmakta. Belirtiler geçtikten sonra, kullanmaya devam edilince bağışıklık sistemi üzerindeki pozitif etkilerden de yararlanmak mümkün oluyor.

o   Unutmayınız! Solüsyon, tabletten daha etkili.

o   Önemli bir husus: ÇOCUKLARDA DAHA ETKİLİ. Bir yaşına kadar olan çocuklarda yani bebeklerde bile kullanılabiliyor. Bir yaş altı için henüz kullanılmıyor.

Çekinmeden tavsiye edebilirsiniz. Sizi mahcup etmez.

  • Eczanenizde nane ve ökaliptus yağlarının etkili maddelerini taşıyan sprey formunda bir ürün bulunmakta. Bu sprey 3 gün süreyle, günde 2-3 defa kullanıldığında, uçucu yağların lokal antimikrobiyal etkisinden yararlanılıyor. Çok iyi etki yapıyor. Yalnız hastalarınıza, bu spreyi başlarını dik tutarak uygulamalarını söylemeyi unutmayınız! Başı geriye atıp uygulama yapılınca, solunum sistemine kaçması sonucu, bazı sıkıntılar doğabilir. Burun mukozasında bazen kurumaya sebep olabiliyor. Mukozayı yumuşatıcı bir pomat vermenizde yarar var.
  • Eczanenizde propolis çözeltisinden hazırlanmış, boğaz spreyleri bulunmakta. Hastalarınıza, günde 3-4 defa boğazlarına püskürtmelerini ve püskürttükten sonra en az 1 saat hiçbir şey yiyip içmemelerini tavsiye ediniz. Propolisin antiviral, antibakteriyel ve antienflamatuvar etkileri var. Bu uygulamalar ile yerel etkiden yararlanılıyor. Enfeksiyon 3-4 günde geriliyor…
  • Gargara olarak her sefer taze hazırlanan adaçayı enfüzyonu ile günde 4-5 defa gargara yapmasını tavsiye ediniz. Adaçayının antibakteriyel ve antiviral etkileri var. Hem de sentetik madde taşıyan gargaralar gibi, boğaz mikroorganizma florasının dengesini bozmuyor.      
  • Uçucu yağların karışımı olan buğuları da bilhassa gece yatmadan kullanmasını tavsiye edebilirsiniz.
  • Ekspektoran olarak, hastanız eğer çocuksa sarmaşık (Hedera helix) tentüründen hazırlanan şurubu verebilirsiniz. Klinik çalışmalar, çocuklar için çok iyi bir ekspektoran olduğu sonucunu veriyor. Büyüklerde de etkili ama dozun yüksekliğinden dolayı 1 şişe yetmiyor, 2.şişeyi kullanmaları gerekiyor. Ürünün fiyatını düşününce hasta bundan kaçınıyor!

Çaylar

o   Nezle ve soğuk algınlığında hastanın sıvı ihtiyacı artar. Bitkisel çay içmesi yararlı olur. Gıda olan ama kalitesinden emin olduğum, bilinen firmaların ıhlamur, adaçayı, tarçın, kuşburnu poşet çaylarını kullanmalarını tavsiye ediniz. Bilinen firmaların poşet çaylarını tavsiye etmemin sebebi, nasıl hazırlandıklarını, üretim yerlerini, hammadde olarak kullanılan bitkiler veya droglarda yeterli analizlerin yapıldığını bilmem ve kalitelerine güvenmem. Başka bir yazıda bunu sizlere anlatacağım. Bir de benim kış çayı tarifim var ama yazı biraz uzadı. Başka bir yazıda İnş...

HASTALARINIZA, HASTALANMAMAK VEYA HASTALANINCA BAŞKALARINA BULAŞTIRMAMAK İÇİN MASKE TAKMALARINI TAVSİYE EDİNİZ. BU UYGULAMA, JAPONYA’DA ÇOK YAYGIN.

KEŞKE, TEB VEYA ECZACI ODALARI BU KONUDA BİR KAMPANYA YAPSA! ECZANELERDE RENKLİ AFİŞLER, UYARILAR… HAYALİ BİLE HOŞ…



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat